Ivar Myrset Asheim’ın Oslo Rehberi

Norveç’in en yetenekli davulcularından Ivar Myrset Asheim severek takip ettiğimiz birçok grupla sahne alıyor. Luke Elliot, Konradsen ve Billy Meier ile sahne alan müzisyene Oslo’daki favori mekanlarını sorduk.


yemek için

Birkaç ay önce Koie adlı bir Japon restoranına gittim. Harikaydı! Geleneksel rameni çok iyi bir şekilde servis ediyorlar, çok farklı çeşitler de var. Yemeğin yanında Gyoza ve Sake veriyorlar, hepsi bir araya geldiğinde gerçekten harika bir yemek oldu. Şehir merkezinin ortasında yer alıyor, şehrin en popüler caddelerinden Torggata‘nın oralarda.


içki için

Koie’ye çok da uzak olmayan Torggata Botaniske. Gerçekten çok güzel bir mekan. İçerisi bitkilerle dolu, adeta ormanda içki içiyormuş gibi hissediyorsunuz. Çok gürültülü bir mekan da değil ve çok lezzetli kokteylleri var!


kahve için

Oslo’daki favori kahvecim Grünerløkka çevresinin tepesinde bulunan Liebling. Prova yaptığım alan buraya çok yakın, bu nedenle sık sık Liebling’e kahve içmeye ve çalışmaya gidiyorum. Mekanın enerjisi çok keyifli, aynı zamanda yemek servisi çok başarılı ve organik ürünler kullanıyorlar.


dans etmek için

Victoria Nasjonal Jazzscene Oslo’daki en büyük caz mekanı. Her ay sadece bir güne mahsus olmak üzere mekanı bir gece kulübüne çeviriyorlar ve bu geceye Jazzbox diyorlar. Genellikle iki grup dans edilesi setler çalıyorlar. Giriş ücretsiz, mekan her zaman çok kalabalık ve dans pisti inanılmaz. Eğer gerçekten Jazzbox’a gitmek istiyorsanız erken gitmekte yarar var. Bir keresinde içeriye girmek için bir saat dışarıda beklemek zorunda kalmıştım…


müzik için

Hangisinden başlasam bilemedim! Oslo’da müzik için gerçekten çok iyi mekanlar ve kafeler var. Büyük bir mekan önermem gerekirse Sentrum Scene‘de çok eğleniyorum. Ses sistemi, konser programları ve alanı çok iyi. Ancak küçük mekanlarda da oldukça heyecanlı işler gerçekleşiyor, bu nedenle onları da es geçmemek lazım. Örneğin, Khartoum Ankersgate 17’de yeni açılan bir Etiyopya barı, buraya gerçekten aşık oldum. Her Salı günü “Jazz in Khartoum” adlı bir etkinlik düzenliyorlar. Genellikle ilk sette solo bir müzisyen sahne alıyor, ikinci sette ise bir grup veya projeyi buluyoruz. Son olarak sahne alan kişi ise artık mekanda kim kaldıysa. 🙂 Asla ne bulacağınızı tahmin edemiyorsunuz, hiç duymadığınız müzikleri keşfediyorsunuz. Aynı zamanda birkaç sanat sergisi de mekanda gerçekleşiyor.


şehirden kaçmak için

Nordmarka! Oslo’da gerçekten çok şanslıyız, doğanın içerisindeyiz. Şehrin etrafı inanılmaz yerlerle dolu. Sognsvann ya da Frognerseteren‘e doğru metroya binin, ormanın içine doğru tırmanın ve tek başınıza kalın. Olağanüstü!

https://www.instagram.com/p/B14T4bHisXJ/

albüm alışverişi için

Youngstorget yakınlarındaki Big Dipper gerçekten iyi bir plak dükkanı. Norveçli müzisyenleri destekliyorlar ve iyi iş çıkardıklarını söyleyebilirim. Popüler ve bilinmeyen birçok müzisyenin farklı tarzlarda albümlerini bulabilirsiniz. Eğer ki bir müzisyen yeni bir albüm yayımladıysa imza günleri de oluyor.

Bare Jazz da iyi bir plak dükkanı. Big Dipper’dan sadece bir dakika uzaklıkta. Sadece caz plakları satıyorlar ve içeride hoş bir bar da var. Arka bahçede oturup yeni plaklarınızı bir bira eşliğinde kutlayabilirsiniz.


kıyafet alışverişi için

Ben vintage kıyafetler satın almayı seviyorum. Define avı gibi bir şey; ya hiçbir şey bulamıyorsunuz, ama birden çok özel ve eşsiz bir parça bulabiliyorsunuz! Uff Vintage Store şehrin en iyilerinden. 1940’lardan 1990’lara kadar birçok kıyafet var.


ilk buluşma için

Tilt! Rockefeller’ın yanındaki bir mekan. Aslında bir eğlence salonu, pinball makineleri bile var. Gerçekten çok eğlenceli bir mekan. Bence bir buluşma için harika bir aktivite. Ayrıca oturup konuşmak için de epey alan var.


ilham için

Astrup Fearnley Müzesi. Çağdaş sanat koleksiyonları gerçekten inanılmaz. Burada her zaman görülecek heyecan verici bir şey var.


yürüyüş için

Tøyen’deki Botanisk Hage çok güzel. Beş binden farklı bitki türüne ev sahipliği yapan kocaman bir bahçe. Parkta yürüyüp şehrin stresinden uzaklaşmak çok hoş.


uyku için

Sadece kendi evimde uyuyorum, sanırım bu yüzden favori mekanım burası.


en iyi manzara için

Ekeberg Restaurant veya Grefsenkollen. İnanılmaz manzara ve şehirden çok da uzak değil.


en sevdiğin yerel mekan

Fru Burums. Dairemden birkaç dakika uzaklıkta, çok rahat bir bar. Burada çok takılıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir