Yeni: Konradsen – Television Land

Konradsen, Eirik ve Jenny’nin Oslo’daki yatak odasında synthler ve bitkiler arasındaki uyumdan oluşuyor. Zaman zaman Ivar, Erlend, Øyvind ve Big Bruce’un da onlara katılmasıyla grup daha da genişliyor. Konradsen’in grup halini alması aslında çok yakın bir zamanda gerçekleşti. Jenny ile üç sene önce tesadüfen tanıştığımızda Kuzey Norveç’ten sırf müzik yapmak için Oslo’ya taşınmıştı, o zaman tek sahne deneyimi lisesindeki şenliklerdi. Oslo’da işler yolunda gidince Jenny’nin solo projesi aslında bir müzik grubu halini aldı. Konradsen, şu an Norveç’in en heyecan verici ve en yükselişte olan isimleri arasında yer alıyor.

Sufjan StevensJustin VernonNina Simone ve Chassol‘dan ilham alan Konradsen daha Norveç’te çok fazla konser vermemesine rağmen şimdiden ABD ve İngiltere gibi müzik endüstrisinin çok geliştiği ülkelerde oldukça büyük bir dinleyici kitlesine sahip. 

Şimdilik sadece üç tekli yayımlayan Konradsen, 25 Ekim’de yayımlayacağı ilk albümü “Saints and Sebastian stories”den son tekli “Television Land”i bugün dinleyiciyle buluşturdu. 13 parçadan oluşan albümde yapı hassas, durgun, naif piyano sesleri üzerine kurulmuş. Konradsen içindeki uyuma hayran olmamak gerçekten imkansız, zaman zaman vokallerde veya koroda Jenny’e arkadaşları da eşlik ediyor. Sürprizlerle dolu bir müzik kolektifi. Konradsen’i mutlaka radarınıza almalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir