Fotoğraf: Christian Hagemann

Midsommar’a Nasıl Hazırlanılır?

Kutlaması en eğlenceli günlerden birisi olan Midsommar bu yıl 22 Haziran’da ilk kez İstanbul’da kutlanacak! Durum böyle olunca biz de Midsommar’a nasıl hazırlanılır sorularınıza cevaben birkaç fikir vermek istedik 🙂

Fotoğraf: Christian Hagemann / Sleek

Öncelikle Midsommar’ın olmazsa olmazı çiçek tacı ile başlayalım 🙂 İskandinavya’da yeni yeşeren ormanlardan toplanan çiçekler kullanılsa da aslında fikir herkesin kutlama yaptığı bölgeye has çiçekleri kullanması. Yani siz de Midsommar’ı kutlayacağınız yerden parklardan bahçelerden istediğiniz çiçekleri toplayarak bir taç hazırlayabilirsiniz.

Her ne kadar artık günümüzde o kadar ön planda olmasa da aslında Midsommar kutlamaları için tamamen beyaz kıyafetler giyilinir. Bütün gün rahatça dans edebileceğiniz, güneşin sizi rahatsız etmeyeceği, çiçekler ile renklendirebileceğiniz beyaz kıyafetler doğru tercih olacaktır.

https://www.mobilet.com/event/midsommar-festival-2019-3811-9397

Midsommar’ın bir diğer olmazsa olmazı ise müzik. Birlikte dans edip, şarkıların söylendiği bu günde şarkı sözlerini önceden öğrenmek önemli 🙂 O yüzden biz de About Nights ile sizler için Midsommar kutlarken dinlenecek şarkılardan oluşan bir çalma listesi hazırladık 🙂 Listeyi buraya tıklayarak takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir