İsveç’teki Müzik Festivalleri

Yaz yaklaşırken her sene olduğu gibi bu sene de yurt dışındaki festival haberleri ile hayallere dalıyoruz. Bizi de hayallere daldıran İsveçli festivalleri sizlerle paylaşmak istedik. Bazı festivaller sahne alan gruplar ile bizi heyecanlandırsa da, bazıları sadece büyüleyici festival atmosferleri ile bizi bizden alıyor! Bu sene de festivallerde dev isimlerin yanında İsveç’ten bol bol yeni yetenekler de var.

Ayrıca İsveç’teki festivalleri yazıyorsun canımız çekiyor ama gidemiyoruz diyenler için ise müjde gibi bir haber var 🙂 İsveç’in geleneksel Midsommar’ı bu yıl 22 Haziran’da İstanbul’da da kutlanacak! Onun da detaylarını alt tarafa ekliyorum ama buraya tıklayarak da detaylı bilgi alabilirsiniz.

Summerburst

7-8 Haziran ve 30-31 Ağustos
İsveç’in en meşhur yaz festivallerinden Summerburst hem Göteborg hem de Stockholm’de düzenleniyor. Stadyumlarda düzenlenen festivallerden olan Summerburst, Göteborg’da Steve Aoki ve Tiesto gibi isimleri sahnesinde ağırlayacak. Stockholm’de ise Tiesto ile birlikte Calvin Harris de sahnede olacak.

Lollapalooza Stockholm

28-30 Haziran
Dünyanın farklı şehirlerinden ismine alışık olduğumuz Lollapalooza bu yıl Stockholm’de de gerçekleşecek. Line-Up’ı ise bu yıl İsveç’teki en güçlüsü olabilir. Lana Del Rey, Foo Fighters, Travis Scott, Billie Eilish gibi isimlerin yanında Lykke Li, Alan Walker, Tove Styrke, Alma, Becky and The Birds gibi sık sık paylaştığım Nordik isimler de festivalde sahne alacak.

Way Out West

8-10 Ağustos
İsveç’in en büyük müzik festivali Way Out West, Cardi B, James Blake, The Cure, Zara Larsson, The Blaze, Solange, Stormzy, Yung Lean, Khruangbin gibi isimler ile devliğini kanıtlıyor 🙂

Bayside Festival

12-13 Temmuz
Bu yazın en heyecan verici festivallerinden biri olan Bayside, İsveç’in güneyinde Helsinborg’da şimdi sokak sanatları ile dolu limanın bir parçası olan Pixlapiren’de gerçekleşecek. Şehir küçük olsa da Macklemore ile güzel bir line-up duyuran Bayside, bölgeye gidiyorsanız mutlaka uğranması gereken bir festival.

Midsommar Festival

22 Haziran
Özellikle İsveç’te çok eğlenceli bir şekilde kutlanan Midsommar bu yıl ilk defa İstanbul’da da kutlanacak. Bu yaz İsveç’teki festivallere gitmeye gerek olmadan İsveç’i ayağımıza getirecek Midsommar Festival müzik haricinde atmosferi ile de Midsommar kültürünü de aktiviteler, atölyeler ile İstanbul’a getirecek. Biletler tükenmeden almak için buraya tıklayabilirsiniz.

https://www.mobilet.com/event/midsommar-festival-2019-3811-9397
1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir