by:Larm Keşifleri – Konradsen (NO)

Konradsen, Eirik ve Jenny’nin Oslo’daki yatak odasında synthler ve bitkiler arasındaki uyumdan oluşuyor. Zaman zaman Ivar, Erlend, Øyvind ve Big Bruce’un da onlara katılmasıyla grup daha da genişliyor. Konradsen’in grup halini alması aslında çok yakın bir zamanda gerçekleşti. Jenny ile üç sene önce tesadüfen tanıştığımızda Kuzey Norveç’ten sırf müzik yapmak için Oslo’ya taşınmıştı, o zaman tek sahne deneyimi lisesindeki şenliklerdi. Oslo’da işler yolunda gidince Jenny’nin solo projesi aslında bir müzik grubu halini aldı. Konradsen, şu an Norveç’in en heyecan verici ve en yükselişte olan isimleri arasında yer alıyor.

by:Larm‘ın merakla beklenen konserleri arasında yer alan Konradsen aynı zamanda festivalin en iyi performanslarından birisini sergiledi. Orkestra edasında sahne alan grup, aynı zamanda video projeksiyonuyla dinleyicileri büyüledi. Sufjan Stevens, Justin Vernon, Nina Simone ve Chassol‘dan ilham alan Konradsen daha Norveç’te çok fazla konser vermemesine rağmen şimdiden ABD ve İngiltere gibi müzik endüstrisinin çok geliştiği ülkelerde oldukça büyük bir dinleyici kitlesine sahip.

Şu ana kadar sadece üç parça yayımlayan Konradsen, yayımladıkları bütün parçalarıyla bizden geçer not aldı. Hatta grup üyelerinden aldığımız duyumlara göre sonbaharda ilk albümlerini yayımlayacaklarmış. Konserde o kadar iyi parçalar çaldılar ki en kısa zamanda dinlemek istiyoruz. Buradan Konradsen’e kocaman sevgi gönderiyoruz.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir