Askjell’in Bergen Rehberi

Askjell Solstrand, Norveç’in en ünlü prodüktörlerinden biri. SigridAurora ve Kjartan Lauritzen gibi meşhur isimlerin de yapımcısı. Hatta Aurora’nın ‘Infections Of A Different Kind – Step 1’ adlı albümünün prodüktörlüğünü de üstlendi ve Aurora’ya bir sonraki Avrupa turnesinde kendi grubuyla da eşlik edecek. Askjell, harika bir yapımcı olmasının yanı sıra ayrıca bu ilkbaharda kendi parçalarını da Island Records etiketiyle yayımlayacak. Şimdiden merakımızı gidermek için SoundCloud üzerinden sadece tek bir parça yayımlayan Askjell’in Ólafur Arnalds ve Nils Frahm gibi isimlerle birlikte anılacağı apaçık ortada. Bir hayli neoklasik müziğin tınılarını hissettiğimiz ‘To Be Loved’ adlı parçayı biz çok sevdik.

Askjell’e Bergen’deki en sevdiği mekanları sorduk ve önerilerine bayıldık! Şehir rehberinde eğer Bergen’i ziyaret ederseniz mutlaka es geçmemeniz gereken mekanlar var. 🙂

https://soundcloud.com/askjell/to-be-loved

yemek için

Eğer iyi bir akşam yemeği yemek istiyorsanız Allumen‘e gitmelisiniz, hatta garnitür olarak ızgarada pişmiş sebzelerden almayı unutmayın. Bir seviye daha üste çıkmak istiyor ve neonordik yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız Lysverket‘e gidin. Pizza yemek için yanıp tutuşuyorsanız Hoggorm da güzel bir seçenek. Eğer uygun fiyatta bir yemek istiyorsanız Kafé Spesial, Don Pippo, Smakverket ve Landmark‘ı öneririm.


içki için

Kutsal üçlü Muskedunder, Ujevnt ve Legal; Bergenli her müzisyen için olmazsa olmazdır. Eğer biraz şarap içmek istiyorsanız Don Pippo‘yu es geçmeyin.


kahve için

Ahhh, kahve. Bu liste uzayıp gider, likit siyah kahve, sıvı mutluluk, çalışmanın olmazsa olmazı ama ben uyanmak için kahveyi tercih ediyorum. Eğer kahve maceranızı bir seviye üste taşımak istiyorsanız Bergen kesinlikle iyi bir yer. Vågal, Blom veya Kaffemisjonen‘de taze çekilmiş kahve için. Veya Landmark‘ta hâlihazırda öğle yemeği yiyorsanız orada da %100 kahve içmelisiniz. Mayıs 2017’de Landmark’ta en iyi kahve deneyimimi yaşadım, bunu kesinlikle unutamayacağım.


dans etmek için

Her yerde dans edin, sokaklarda, evinizde, dükkanda, ve biliyorum sosyal olarak dışlanacaksınız ama böyle yaparken çok da iyi vakit geçireceksiniz. Ciddi bir not geçmek gerekirse Landmark‘ta her cumartesi harika DJ’ler çalıyor, burada ‘guilty pleasure’ hareketlerinizi sergileyebilirsiniz. Çarşamba veya Perşembe günü ise Vaskeriet‘teki Silent Disco etkinliğine gidebilirsiniz!


müzik için

Grieghallen‘da klasik müzik dinleyebilirsiniz. USF Verftet‘te çalan isimleri de kontrol edin. Yükselişte olan underground isimleri dinlemek için ise Hulen, Kvarteret veya Østre‘ye gidebilirsiniz. Veya beni stüdyoya ziyarete gelin, size taze parçalar çalarım. :):):)


şehirden kaçmak için

Rastgele bir otobüse binin, ben genelde böyle yapıyorum. Nordnesparken‘e yürüyün ve Askøy tarafında, doğduğum yer, harika bir günbatımının keyfini çıkarın. Fløyen‘e tırmanın, Bergen’in en keyifli yerlerine gidin, en dar sokaklarından birini bulun ve “Bu binayı kim inşa etti, vay be.” diye düşünün. Sydnes, Nordnes veya Vågen gayet uygun yerler; Lille Øvregaten üzerinden gidebilirsiniz.

VESTKANTEN’DA BOWLING OYNAYIN, kulağa beş para etmez geliyor ama harika bir kaçış.

https://www.instagram.com/p/Bl38jeogKQ0/?utm_source=ig_embed

albüm alışverişi için

Maalesef Bergen’de albüm alışverişi için gezilecek çok fazla mağaza yok. Buna rağmen Apollon sanırım şehrin en iyisi diyebilirim, eskiden bir plak dükkanıyken şimdi bir bara dönüştü. Kendinize bir bira alın ve evet, hala albümler, plaklar, vs. satıyorlar.


kıyafet alışverişi için

Twisted, LOT333, Vintage Sisters, veya babam sizin için bir hoodie tasarlayabilir. :):)


ilk buluşma için

Randevular çok garip, yapmayın.


ilham için

Şehirden kaçış için önerdiğim aynı şeyleri önerirdim. Yine de size bonus bir öneride bulunayım: eğer futbol gerçekten umurunuzda değilse, yerel takım Brann‘in maçına gidin. Bir kere gerçekten yazı yazamıyordum, ve bunu üzerimden atmak için normalde asla yapmayacağım bir şey yapmam gerekti, Brann maçına gitmek gerçekten işe yaradı. Genellikle yeni şeyler denemek insana gerçekten ilham veriyor. Sanırım sizin için Bergen’i ziyaret etmek de oldukça ilham verici olsa gerek.


yürüyüş için

Her yer. Bergen’in güzelliği gerçekten şehir merkezinin çok küçük olması ve her yere yürüyebilmeniz. Bahsettiğim gibi Fløyen, Nordnes, veya daha uzun bir yürüş istiyorsanız Ulriken‘den Fløyen‘e kadar yürüyün. Askøy‘e giden otobüse veya feribota binerseniz de doğanın ortasında harika bir yürüyüş yapabilirsiniz. Ask, Herdla veya Ramsøy saatlerce yürümek için harika yerler.


uyku için

Sanırım benim yatağım gayet uygun, ama haber vermeden sakın uğramayın.


en iyi manzara için

Fløyen veya büyüdüğüm yer Storevardsbrekka/Storevarden‘e gidin. Bergen’den Nordhordalandsbrua’a olan panoramik manzaranın keyfini çıkarın.


en sevdiğin yerel mekan

Çalıştığım stüdyo Lydriket. Burada bu kadar çok vakit geçirmemin bir nedeni olmalı çünkü çok ineğim ve bir hayatım yok.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir