Fotoğraf: Benjamin Hardman

Ólafur Arnalds yeniden İstanbul’da!

Yıllardır İstanbul’a sık sık konser vermeye gelen İzlandalı en sevdiğimiz müzisyenlerden Ólafur Arnalds uzun bir süredir Türkiye’yi ziyaret etmemişti. En son Eylül 2017’de Janus Rasmussen ile Kiasmos projesi kapsamında İstanbul’da konser veren Ólafur Arnalds bu kez kendi solo projesiyle 15 Mayıs Çarşamba günü Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında sahne alacak. Ağustos ayında yayımladığı ‘re:member’ albümü bağlamında turneye çıkan müzisyen, yine İzlanda’nın büyülü dünyasından ses manzaraları sunuyor.

Neo-klasik müzik hareketinin önde gelen isimlerinden Ólafur Arnalds’ı aslında en eşsiz kılan yanlarından biri klasik müzik enstrümantasyonunu post-rock, pop, caz ve elektronik müzik unsurlarıyla harmanlaması. Tüm bunların yanı sıra yaptığı inanılmaz iş birlikleriyle de akıllarımıza gelen Arnalds; Nils Frahm, Sigur Rós, Arnór Dan gibi müzisyenlerle de gerçekten harika işlere imza attı.

Ólafur Arnalds ‘re:member’ adlı yeni albümüyle aynı zamanda yeni teknolojilerin olanaklarından da fazlasıyla yararlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda da Spitfire Audio ile çalışmalar yapan müzisyen, bu sefer Stratus adlı yazılım teknolojisiyle piyanonun bütün olanaklarını kullanmaktan hiç çekinmiyor. Beklenmedik harmoniler ve çeşitli sürpriz tınılarıyla Arnalds’ın dinleyiciye gerçekten eşsiz bir müzikal deneyim yaşatacağı kesin. Ayrıca Ólafur geçtiğimiz hafta ‘ekki hugsa’ adlı yeni bir tekli de yayımladı. Ólafur Arnalds uzun bir aradan sonra İstanbul’da yeniden sahne alacağı için çok mutluyuz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir