by:Larm Keşifleri – girl in red (NO)

Marie Ulven veya sahne ismiyle girl in red, Eylül 2017’den itibaren kendi yatak odasında müziğini ihraç ediyor. Kendi kendine gitar ve piyano çalmayı öğrenen Marie, o zamandan beri kendi müziğini aynı şekilde üretmeye devam ediyor. Bir yıl içinde kendi sosyal medya kanalları üzerinden beklenmedik bir şekilde ilgi çeken girl in red projesi Norveç’in yanı sıra özellikle ABD’de ve İngiltere’de büyük bir dinleyici kitlesine ulaştı. Hatta Spotify üzerinden Conan Gray, Wallows gibi oldukça tanınan müzik gruplarının sanatçı radyolarında girl in red’e rastlamak bile mümkün. Sonuna kadar Amerikan indie tınılarını barındıran girl in red şarkı sözleriyle aslında gençlerin sorunlarını irdelemekte. Marie’nin kendi kişisel deneyimlerinden yola çıkarak oluşturduğu müzik evreni psikolojik ve cinsel tercihlerin de altını çiziyor. Bütün bunları yaparken Marie oldukça dürüst bir üslup benimsemeyi de unutmuyor. Bu nedenle girl in red, tınılarıyla ve şarkı sözleriyle dinleyicinin yüreğine su serpiyor.

King Princess, The Japanese House ve Clairo gibi kendi çağdaşı müzisyenlerden etkilenen girl in red, müziğinin üretim sürecinde kendi kendine yeterliliği, otonomisi ve hayranlarıyla doğrudan etkileşimde bulunmasıyla kendine has bir yere şimdiden sahip oldu bile. Aslında Norveç’te daha önce çok fazla konser vermeyen girl in red, by:Larm Festival kapsamında ilk büyük konserini veriyor diyebiliriz. Bunun ötesinde yurtdışında Berlin, Londra, Paris, Los Angeles, Brighton gibi büyük şehirlerde gelecek aylarda konserler de verecek. Marie aynı zamanda Amerikalı müzisyen Conan Gray’e turnede eşlik edecek. girl in red, ayrıca yayımladığı analog fotoğrafları, grenli müzik videolarıyla da görsel olarak dinleyiciyi tatmin ediyor.

by:Larm Festivali kapsamında girl in red izlemeyi heyecanla beklediğimiz gruplar arasında yer alıyor. Emin olun, girl in red gelecek aylarda ismini sıklıkla duyacağımız müzisyenlerden biri. Eğer girl in red’i ilk defa dinleyecekseniz kesinlikle ‘summer depression’, ‘we fell in love in october’, ‘forget her’ parçalarından başlayabilirsiniz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir