Tilde Hjelm
Tilde Hjelm

Kuzey’in Yeni Keşfi: Tilde Hjelm

Daha önce Tilde Hjem & The Desert Orchids olarak paylaştığımız naif sesli Tilde ilk solo albümü ile karşımızda! Bir süredir İsveç ve müzik kelimeleri bir araya gelince yanına yazmadan geçemediğimiz şehir Göteborg‘da yaşayan Tilde, müzik şehrinin yeni isimlerinden birisi.  Dinlemekten hiç sıkılmadığımız sakin İsveç folk müziği ile hafif pop ezgilerini bir araya getiren Tilde Hjelm, Türkiye’nin Oh Land, Fallulah gibi Nordiklere sevgisini düşününce sıradaki favorimiz olacak gibi gözüküyor.

“Nefesimde müzik var, nereye gitsem beni takip ediyor, hayatımı şekillendiriyor” diyen Tilde hayattaki tüm zorlukları da müzikle atlatıyormuş. Müziğin, kalbi kırıldığında küllerinden doğan Feniks kuşu gibi tekrar hayata döndürdüğünü söyleyen Tilde, Karen Dalton, Mazzy Star, Cat Power ve Lana Del Rey gibi isimlerden ilham alıyor.

Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ya da doğanın dinginliğine dinginlik katmak isterseniz çalma listelerinizden ayırmayacağınız You Are A Star‘ı arkadaşlarınızla paylaşmayı, Tilde’nin sakinleştirici melodilerinin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamayı unutmayın 🙂


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir