Eivør ve Lindstrøm Ankara’da!

Sahnesinde Moddi, Oh Land, Wardruna gibi birçok ismi ağarlayan Ankara Nordik Müzik Festivali bu yıl da iki büyük isimle karşımızda! 30 Kasım’da iki farklı mekanda gerçekleşecek olan festivalin bu yılki konukları Faroe Adaları‘nın büyüleyici sesi Eivør ve Norveç‘in en önemli DJ’lerinden Lindstrøm!

Eivør

The Last Kingdom dizisini izliyenlerin, gerek dizinin tema müziğinden gerekse dizide sık sık yer alan Trøllabundin adlı parçadan, aşina olduğu farklı ve bir o kadar da güzel sesin sahibi Eivør Pálsdóttir, Faroe Adaları asıllı bir vokalist ve söz yazarı. Sanatçının performanslarında folktan elektroniğe, jazzdan klasik müziğe, trip-hop rocktan pop müziğe kadar birçok tat almak mümkün. Her performansı İskandinav ruhunu taşıyan ve bu ruhu gerek modern gerekse geleneksel tınılarla harmanlayan güzel birer eser. Zaten Faroe Adaları’nın yanı sıra İzlanda ve Danimarka’da da birden fazla ödüle layık görülmesi bu tezi onaylar nitelikte.


Lindstrøm

Ben elektronik müzik sevmem diyenleri bile kendine hayran bırakan Lindstrøm’ün ismini bilmiyorsanız bile mutlaka remixlerinden birisi ile karşılaşmışsınızdır. 4 kez Norveç’in en prestijli ödüllerinden Spellemann kazanan Lindstrøm, “space disco”nun en iyi temsilcilerinden! Daha önce Todd Terje gibi isimler ile sık sık karşımıza çıkan Lindstrøm, son albümü “It’s Alright Between Us As It Is” için 2017’de en iyi Nordük albüm ödülünü kazanan Jenny Hval ve sesi ile elektronik müzik parçalarına değer katan Frida Sundemo gibi isimler ile birlikte çalışmış.

Program:
Eivør (Solo) @ MEB ŞURA Salonu – 21.00
Lindstrom (Live) @ PIXEL – 23.45

Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik-grup/135310053/ANKARA/tr



2 comments
  1. Geri bildirim: Nordik Melodiler | TESAD
  2. Geri bildirim: Nordik Melodiler
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir