Fragman: Gräns

Yönetmenliğini Ali Abbasi’nin üstlendiği, İsveç’in bu seneki Oscar aday adayı Gräns‘ten yeni bir fragman yayımlandı. Cannes Film Festivali, Norveç Uluslararası Film Festivali, Münih Film Festivali gibi birçok uluslararası festivalden ödülle dönen film aynı zamanda birçok uluslararası festivalde de gösterim yapmıştı.

Senaryo yazımında Abbasi’nin yanı sıra Isabella Eklöf ve John Ajvide Lindqvist’in de büyük bir rol üstleniyor. John Ajvide Lindqvist’in antolojisinden uyarlama olan aynı adlı filmin uyarlama olarak başarılı bir örnek olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim Lindqvist senaryoda da gerekeni yapmış olsa gerek. Doğaüstü ögelerin de oldukça fazla bulunduğu filmde, Tina ve Vore diğer insanlara göre farklı bir fiziksel görünüşe sahiptir. İkisi de sınır polisi olarak çalışmaktadır ve hem kaçak malları hem de insanların duygularını analiz etmekte süper güçleri vardır.

Gräns’in fragmanı aynı zamanda İsveç doğasından da birçok büyüleyici kadrajın olduğunun habercisi. Abbasi, izleyiciye İsveç’ten doğa manzaraları sunarken aynı zamanda enteresan bir hikayeye de eşlik edeceğini vadediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir