Photo: © Jussi Hellsten

Flow Festival Festival Başlıyor!

Geçtiğimiz yıl 75000’den fazla müzikseveri ağırlayan Flow Festival bu yıl da Kuzey’in en iyi festivallerinden biri olmaya aday! Diğer festivallere göre adını çok fazla duymadığımız Flow Festival, her yıl Helsinki’de düzenleniyor. Bugüne kadar Lana Del Rey, The XX, Frank Ocean, The National, OutKast, Sia gibi dev isimleri sahnesinde ağırlayan festival, bu yıl da Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lykke Li, Patti Smith gibi dünyaca ünlü isimleri 10-12 Ağustos‘ta bizlerle buluşturacak. Biz de Finlandiya Büyükelçiliği iş birliği ile hem Flow Festival’den hem de yaz aylarında bir başka olan Finlandiya’dan bol bol görüntüler paylaşacağız. @nordiksimit üzerinden takipte kalın! 

Peki Flow’da sadece dünyaca ünlü isimler mi var?

Flow’un en güzel yanlarından birisi de bu. Milyonlara ulaşmış isimlerin yanında hem Finlandiya’dan hem de İskandinavya’nın geri kalanından keşfedilmeyi bekleyen ya da ismini duyurmaya başlamış birbirinden iyi grupları da dinleme şansınız oluyor. Alma, Sigrid, Susanne Sundfør, Anna of the North gibi isimler ile birlikte Finlandiya’dan View, Onni Boi, Lxandra, Karina gibi heyecan verici isimler de var. Festivalde sahne alacak Fin gruplar için bu playliste göz atabilirsiniz.

Flow’da sadece müzik mi var?

Terk edilmiş bir elektrik santralinde düzenlenen Flow’da sadece müzik yok. Vogue’un “Nordiklerdeki en “kuul” festival” olarak adlandırdığı Flow’da özel tasarımlar, sanat yerleştirmeleri, film gösterimleri, Michelin yıldızlı restoranlardan, sokak yemeklerine her şey bir arada!

Photo: © Jussi Hellsten

Flow’da başka kimler sahne alıyor derseniz, buradan kendi playlistlerini takip edebilir ya da siteleri üzerinden tüm isimleri gün gün görebilirsiniz! Sanat programı için ise buraya tıklamanız yeterli.

Müzik ve sanatın dışında Flow’u öne çıkaran bir başka konu ise sürdürülebilirlik. Flow, dünyanın ilk sıfır karbon emisyonlu festivali. Elektriğini yemek gibi atıklardan üretilen biodizel kullanarak sağlayan festival, ayrıca yerleşimini de geri dönüştürülmüş ya da geri dönüştürülebilir materyaller ile sağlıyor.

Fesival ayrıca Helsinki’yi en iyi şekilde deneyimlemeniz için çok güzel bir şehir rehberi hazırlamış. Bu arada festivale gelmek için hala şansınız var! Biletlere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Photo: © Jussi Hellsten
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir