Sleep Party People – “4th Drawer Down” / “The Mind Still Travels”

Danimarka topraklarından çıkan belki de en çılgın, en nev-i şahsına münhasır müzik grubu Sleep Party People, Haziran 2017’de yayımladığı “Lingering” albümünden sonra tam gaz dünya turnesine başlamıştı. Grubun diskografisinde oldukça önemli bir yere sahip olan bu albüm, içerisindeki parçalarla da Sleep Party People’ın en akılda kalıcı ve en sevilen şarkılarını bir araya getirdi. “Lingering”in yayımlanmasından tam bir sene sonra grubun kurucusu ve vokalisti Brian Batz yayımladığı iki yeni teklisiyle ufukta yeni bir albümün göründüğünü müjdeliyor. “The Mind Still Travels” ve “4th Drawer Down” adlı teklileriyle daha soft tınılar arasında gidip gelen Sleep Party People, üretim esnasında yaz mevsiminin dinamiklerini de dikkate almış olsa gerek.

“4th Drawer Down” için enstrümantal bir parça olmasının yanı sıra daha melankolik ve tuşlu çalgıların daha ön planda olduğunu söyleyebiliriz. “The Mind Still Travels” ise Brian Batz’ın hayalperest vokalleriyle ve perküsyonlarla mükemmel bir uyum içerisinde. “The Mind Still Travels” daha hareketli bir parça olmasının yanında müzikal alt yapı olarak da daha zengin.

Dream-pop ve shoegaze’i iliklerimize kadar hissettiğimiz iki parça da Sleep Party People’ın gelecek albümü için dinleyiciyi şimdiden heyecanlandırdı bile. Nitekim Brian Batz bunca yıldır dinleyiciye karanlık tarafını göstermişti, ancak yeni albümünde aydınlık tarafına dair ipuçları verecek gibi gözüküyor. Ayrıca teklilerin kapak görüntüleri de bir o kadar orijinal.

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir