Haftanın Nordikleri: 1-8 Haziran

Her cuma birçok farklı türde müziğini ihraç eden müzisyenler ve müzik grupları yeni parçalarını yayımlıyor ve dinleyiciyle buluşturuyor. Biz de artık “Haftanın Nordikleri” serisi altında her hafta yayımlanan yeni nordik parçaları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Ólafur Arnalds – “unfold”

Çok sevdiğimiz Ólafur Arnalds, 24 Ağustos’ta yayımlanacak “re:member” adlı albümünü ikinci teklisi “unfold” ile müjdeliyor.


UNDERGRUNN – “Bedre enn deg”

Norveç’in belki de yeni gruplarından, taptaze yeteneklerden oluşan UNDERGRUNN ikinci teklisi “Bedre enn deg” ile Oslo’nun hip-hop çevrelerinde en çok konuşulan isimlerden olacak gibi gözüküyor.

Thomas Dybdahl – “Can I Have It All”

Aralık ayında yayımladığı “The Great Plains” adlı yedinci solo albümünden sonra Thomas Dybdahl dur durak demeden yeni parçalar bestelemeye devam ediyor. “Can I Have It All” ufuktaki yeni albümü müjdeliyor.

Elias – “No Deeper We Can Fall”

İsveç’in en genç müzisyenlerinden Elias yayımladığı üçüncü teklisi “No Deeper We Can Fall” ile 15 Haziran’da yayımlayacağı “Entwined” adlı yeni uzunçalarını müjdeliyor.

Eirik Aas x Niilas – “Min tid”

Bergen’in en gözde rapçilerinden Eirik Aas’ın “Min tid” parçası, yetenekli yapımcı Niilas’ın remixiyle oldukça farklı bir yapıya bürünüyor.

Say Lou Lou – “Ana”

İsveçli ikizler Miranda Kilbey- Jansson ve Elektra Kilbey-Jansson’dan oluşan Say Lou Lou, iki sene süren büyük sessizliğini “Ana” adlı teklisi ile sonlandırıyor. 2000’li yılların tınılarını barındıran bu parça, ufuktaki albümün Say Lou Lou’nun diğer işlerine göre farklı bir tarzda olduğuna dair ipuçları veriyor.

Kamelen – “Ho E Fin”

Skam’ın playlistinde “Si Ingenting” parçasıyla geniş kitlelere ismini duyuran Kamelen “Ho E Fin” teklisiyle müzik alemine geri dönüş yaptı.

Hkeem – “Amor”

“Fy Faen” parçasıyla bu sene Spellemann Ödülleri’nde “Yılın En İyi Parçası” ödülünü kazanan Hkeem, “Amor” parçasıyla yaz festival sezonuna hazır gibi gözüküyor.

Gundelach x Niilas – “Slo Rock”

İlk albümü “Baltus” ile kalbimizde taht kuran Gundelach “Slo Rock” adlı parçasının remix versiyonu için genç yetenek Niilas ile iş birliği yapmış. Bir taşta iki kuş buna denir herhalde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir