Yeni: LEIF – New Beat

LEIF’ı ne kadar çok sevdiğimizi az çok biliyorsunuz. Solo olarak ilk parçası Boys Who Want Love ve 2016’da yayınladığı Neon Ethics, Breakdown & Burnout parçalarının üzerinden yıllar geçse bile sıkılmadan dinlediğimiz LEIF sonunda yeni projelerini yayınlamaya başladı! 6 Nisan’da tamamı yayınlanacak olan albümden paylaştığı ilk parça olan New Beat (bu arada spoiler gibi olmasın ama biz dinledik, albümdeki diğer şarkılar da harika!), özlediğimiz LEIF’ı bizimle tekrar buluşturdu.

LEIF’ın bir süredir devam ettiği sanat projesi Scandinavian Melancholy ile aynı ismi taşıyacak olan albüm Nordik filmlerde, dizilerde ve şarkılarda gördüğümüz melankolinin özlü bir resmini çiziyor. New Beat de umutla dolu uzun, parlak, güneşin batmadığı Nordik yaz gecelerinin bizim için resmi marşı olacak! Parçayı alt taraftan dinleyip “crying on dance floor” playlistlerinize eklemeyi unutmayın.

– Hayatın en büyük paradokslarından birisi de aslında sahip olmadığın bir şeye özlem duymak, hiç olmamış bir şeyi kaybetme hissini yaşamak. Yurt dışında okumak ya da gitar çalmayı öğrenmek gibi basit şeyler de olabilir, çocuk sahibi olmak, bir partner bulmak ya da bende olduğu gibi cinselliğini yeniden keşfetmek gibi derin şeyler de. Kendini geç ya da erken keşfetmenin ötesinde, keşfedemediğin dönemde kaybettiğin ve tekrar sahip olamayacağın zamana duyduğun özlem.

LEIF

Norveç’in yağmurlu batı kıyısında (Röyksopp, Kings of Convenience, Datarock ve Aurora gibi dev isimlere de ev sahipliği yapan) Bergen’den gelen LEIF, 2011’de Urørt finalisti olmuş daha sonra da parçaları ile NRK P3 listelerinde üst sıralara çıkmıştı. Eski takipçilerimizin sık sık kendisi ile sosyal medya hesaplarımızda Türk kahvesi içerken, Orhan Pamuk okurken karşılaştığı LEIF, Scandinavian Melancholy ile bundan sonra sık sık karşınıza çıkacak.

– Bence sanatın hangi dalı olursa olsun, İskandinavya’dan çıkan işlerde bir melankolik alt ton bulabilirsiniz. Mesela Grieg, Edvard Munch ya da Röyksopp, Knausgård hatta Ace of Base… Bir fiyort kenarına sıkıştırıp bizi “olayların döndüğü” merkezlerden uzak tutan uzun, karanlık kışlar aslında bu İskandinav tarzı melankoliyi eşsiz oluşuran şey.

Yukarıda bahsettiğimiz “Scandinavian Melancoly” olarak adlandırdığı sanat projesi kapsamında yarattığı 200 eser ile birlikte 6 Nisan’da Oslo’da lansman konseri gerçekleşecek olan LEIF’in ayrıca bu yaz Türkiye için de bir sürprizi olabilir!

Albümü ön sipariş etmek isterseniz: http://bit.ly/2I4JLNx
LEIF’in harika işlerini kaçırmamak için bültene abone olmak isterseniz: https://www.leif-music.com/
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir