Nordik İkon: Ilse Jacobsen Çizmeleri

Danimarka ve İsveç, İskandinav modası söz konusu olduğunda söz sahibi olan iki ülke. Acne Studios, COS gibi markalardan sonra akla gelen ilk tasarımcı da Ilse Jacobsen‘in plastik botları.

Kopenhag’ın sahil kıyısında kalan Hornbæk bölgesi birçok ünlü Nordik tasarımcıya, sanatçıya ilham veren bir bölge olarak biliniyor. Tasarımcı Ilse Jacobsen de memleketi Hornbæk’e döndüğünde paha biçilmez bir yaratıcılığı bulduğunu söylüyor. Aslında üniversitede Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümü’nde okuyan Jacobsen moda ile ilgilenmeye diplomasını aldıktan sonra başlamış. Memleketine geri dönüp bir restaurant açan tasarımcı, bir arkadaşının ricasıyla ayakkabı işine girmiş. Jacobsen’in ayakkabı işiyle uğraşan arkadaşı işi onun devralabileceğini söylemiş. 1993’te kendi markasını çıkaran tasarımcı ‘Ilse Jacobsen Hornbæk’ ismini kullanmayı tercih etmiş.

Kaliteli, özgün ve doğal malzemelerden bir ayakkabı elde etmek isteyen Jacobsen İskandinavya’nın kırsal bölgelerinde giyebilecek bir ayakkabıyı düşlemiş. Hem rahat hem de oldukça şık olan bu botların yumuşak olması için de pamuktan malzemelerle destekleniyor. Bu ayakkabılar dünyanın her yerinde oldukça popüler.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir