Norveç’ten Sanatçılara Hibe ve Konaklama İmkanı

Norveç‘te harika bir fiyortun tepesine konumlanmış Nordik Sanat Merkezi, dünyanın hangi ülkesinden olursa olsun sanatçılara bazı ayrıcalıklar sağlanıyor. Merkez, 1-4 aylık süre boyunca yaşam ve ofis alanı, aylık hibe veriyor. Ayrıca seyahat masraflarını da karşılıyor. 2019 başvuruları 15 Mart’ta bitecek olan programın yeni kayıtları şu an için açık.

Sanat Merkezi hakkında daha fazla bilgi vermek gerekirse; programa profesyonel sanatçılar, tasarımcılar, mimarlar ve bağımsız küratörler başvurabiliyor. Aranan şartlardan birisi ise öğrenci olmamak. Eğer seçilen sanatçılar arasında yer alırsanız merkez size aylık yaklaşık 5000TL hibe veriyor ve 3000TL‘ye kadar seyahat masraflarınızı karşılıyor. Sanatınızı icra edebilmek için ise size hem bir stüdyo hem de size özel 50 metre karelik bir daire sağlıyor.

Daha önce başvuran projelere göz atmak ve program hakkında daha fazla bilgi almak için Nordisk Kunstnarsenter Dale resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Merkez ve konumlandığı fiyort ise aşağıdaki güzellikte;



dale-apply-750x500 atelier02-web Ute_03 _DSC0022 4installation1

 

2 comments
  1. kızım güzel sanatlar fakültesi resim bölümüson sınıfta ve onun sanata daha çok değer veren bir ülkede yetişmesini istiyorum. bana bu yönde bilgilendirme yaparsanız sevinirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir