Norveçli Piyanist Bugge Wesseltolf Ankara Piyano Festivali’nde!

Norveç’in sınırları zorlamayı seven ve günümüzün en yenilikçi piyanistlerinden Bugge Wesseltoft, Ankara Piyano Festivali kapsamında ilk defa 8 Şubat’ta Ankara Palas’ta sahne alıyor.

Norveçli Bugge Wesseltoft ve özellikle kendisinin solo piyano kayıtlarındaki gibi, sessizliği işitilebilecek kadar canlı kılabilen çok az müzisyen olabilir. Bu solo kayıtlardan en başarılısı “It’s Snowing On My Piano“, hüzünlü dinginlik ve tefekkürün limanı olarak yirmi yıldır el üstünde tutulan klasik bir albümdür. Avrupa’nın dört bir yanındaki dinleyiciler de bu albüme hayatlarında kalıcı bir yer ayırmışlardır. Bugge Wesseltoft ve yapımcısı Siggi Loch da “Everybody Loves Angels“de, “Snowing“in asıl anlayışına dönerler. Başlık, müziğin ilettiği bir tür ağırlıksız huzurun metaforudur ve bu kez sadece kışa yönelik değildir…

Başarı öyküsü 1997’de, Bugge Wesseltoft’un “New Conception Of Jazz” albümünü yeni kurduğu şirketi Jazzland etiketiyle yayınlamasıyla başladı. Elektronik ses ve akışı kendi duru ve berrak piyano çalımıyla sentezlediği bu albüm bir çığır açtı ve sonuç, zamandan münezzeh bir sanat eseriydi. Sonraki nesil piyanistler üzerinde kalıcı bir etki bırakan bu albüm ayrıca sanatçının da cazın en önemli yenilikçilerinden biri olduğunu gösterdi.

Altus Kültür-Sanat organizasyonuyla ve Norveç Büyükelçiliği katkılarıyla gerçekleşecek konserin biletleri, www.biletix.com ve Biletix yerel satış noktalarında.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir