Nordik Oyun: Jotun Valhalla Edition

Thunder Lotus Games tarafından geliştirilen ve Eylül 2015’te yayınlanan Jotun, her bir karesi elle çizilmiş tatlı bir video oyunu. Oyunumuzun ana karakteri Thora, henüz yeni ölmüş bir viking kadını. İsminin Thor’a olan benzerliğinin yanısıra Thor gibi kırmızı saçlarla karşımıza çıkıyor.

Öldükten sonra Ginnungagap’a (Nordik Mitoloji’de boşluk ) giden ve Valhalla’ya girmek isteyen Thora olarak, kendinizi tanrılara kanıtlamalı ve Valhalla’yı hak etmelisiniz.

Genel olarak etrafı keşfetme ve bulmaca çözmeye dayalı bu sevimli oyunda Yggdrasil’i görebilir, Ymir’in kuyusunda dinlenip canınızı yenileyebilir ve Iduna’nın ömür uzatan gizli altın elmalarını bulabilirsiniz.

Yggdrasil

Valhalla’ya kabul edilmek isteyen bir viking olarak elinizdeki tek silah tabi ki de bir balta. 🙂

t

Baltanızla biri hafif biri ağır hasar vermek üzere iki ayrı atak yapabilir ya da boşluk tuşuna basarak gelen ataklardan kaçabilirsiniz. Ayrıca tanrıların oyun boyunca bahşedeceği kimi özel güçlerden de yararlanabilirsiniz.

Oyunda ilerlemek için etrafta keşif  yaparak haritadaki rünleri bulmalı ve genellikle az sayıda düşmanla savaşmalısınız.

İzlandaca seslendirilen Jotun, oyuncularına İngilizce altyazı olanağı da sunan Jotun: Valhalla Edition’ı bu gece hala Steam’den ücretsiz edinebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir