Keşif: Xploding Plastix

Müzik tarihinin tozlu sayfalarında kalmayı hiç haketmediğini düşündüğüm için yeni bir işleri olmasa dahi hortlatmak istediğim bir gruptan bahsetmek isterim: Xploding Plastix.

Müzik dünyasına ilk olarak Kvist isminde bir black metal grubu bünyesinde giriş yapan isimler Jens Petter Nilsen ve Hallvard Wennersberg Hagen’ın üyeleri olduğu Xploding Plastix, 1999’da kuruldu. İlk demolarını 2000 senesinde gönderen ikilinin “Treat Me Mean, I need the Reputation” isimli şarkıları müzik şirketlerinin dikkatini çekti. İlk albümleri olan “Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents”ı 2001 senesinde yayınladılar ve 2004 senesinde yeniden basıldı. İkinci albümleri olan “The Donca Matic Singalongs”u 2003, üçüncü albümleri olan “Treated Timber Resists Rot”u ise 2008’de yayınladılar.

Kendilerini inkar içindeki bir folk-rock ikilisi olarak tanımlasalar da güçlü elektronik ve caz öğelerinin varlığı müziklerinde yadsınamaz ölçüde. Her daim etkileyici ve bazen de tekinsiz olan sürükleyici melodileri ile Xploding Plastix dinleyicisine üst düzey bir müzik keyfi sunuyor ve dinlenen her yeni şarkıda şaşırtmayı başarabiliyor.

En son 2015’te Rusya’da konser verdiği bilinen ikilinin en kısa zamanda yeni çalışmalar ile dönmesini umuyor ve o zamana dek en güzel şarkılarından olan “Sports, Not Heavy Crime” ve “Treat Me Mean, I need the Reputation” ile teselli buluyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir