Finlandiya’da Nasıl Konaklamalı

Göl kenarında, etrafı ağaçlarla çevrili, bir kulübede, kuş sesleriyle uyandığınızı hayal edin. Sauna ateşine odunları atıp ısınmasını beklerken, ormandan taze yaban mersini ve frambuaz toplarsınız. Elinizde mutlaka bir kaç fındık fıstık bulundurun, sincaplarla iletişim kurabilmek için. Bir sabah saunası ardından çarşaf gibi görünen durağan göle çıplak girin. Çünkü bu his, üzerinizde yapış yapış bir mayoyla olmaktan çok farklıdır. Ya sizi görecek kimse yoktur, olsa bile kimse dönüp size bakmayacaktır bile. Orta Finlandiya’da yazın da olsa göl suyu hiçbir zaman 15 derece üstüne çıkmaz. Bu yüzden saunadan sonra mükemmel bir arındırıcı etkiye sahiptir.

Güneş, gece boyunca, sadece birkaç saatliğine kaybolacak, ancak hava hiç tamamen kararmayacak, yerini loş ve esintili bir havaya bırakacaktır. Kitap okumak, yemek yapmak, örgü örmek.. Her şey bu ahşap evlerin terasında sizin için daha keyifli hale gelecektir.

İşte bu yüzden Finlandiya’ya tatil planlarken, sıradan bir otelde kalmamalısınız. Aynı, hatta belki çok daha düşük fiyatlara da kendinize kulübe kiralayabilir, seyahatinizi bir yerli gibi geçirebilirsiniz. Kiralayabileceğiniz kulübelerin, kanosu/kayığı, jakuzisi veya barbeküsü de mevcut olabilir. Bu tamamen sizin isteğinize bağlı. Ormanın ortasında bir kulübede, etrafta kimsecikler olmadan bulunmak, kimisini korkutabilir ancak, güvenlik konusunda hiçbir kuşkunuz olmasın, kapınızı kilitlemeden dahi uyuyabilirsiniz.

Eğer ‘ben illa otelde kalmak isterim, odam temizlensin, büfede yemeğimi yiyeyim’ derseniz, ülke genelinde, kulübe konaklamalı oteller de mevcut. Bu işletmeler, tatil köyü konseptinde oluyor. Spa, bovling salonu, kayak merkezi, buz pateni sahası, husky gezisi merkezi gibi alanlar da bünyesinde mevcut.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir