Stockholm’de 24 Saatlik Lokal Yaşam Rehberi


Sabah

Uyandın, önünde güneşli uzun bir Stockholm günü var. O zaman yapman gereken şey hemen yataktan çıkmak çünkü Stockholm lokalleri güneşli günü asla kaçırmazlar. Şehri yerlisi gibi yaşamak için kahvaltı durağımız Bageri Petrus.  Södermalm bölgesinde bulunan mekana,  Mariatorget metro durağında inip yürüyerek ulaşılabilir. Çok güzel ekmekleri ve fırın ürünleri bulunan yerde ister oturup kahvaltı edebilir ister elinize bir şeyler alıp hemen karşı tarafta bulunan parka gidebilirsiniz. Kahvaltı işi bitti sıra kahvede, çünkü Stockholm’de kötü kahve yok.

Bageri Petrus çok yakın ve aynı zamanda oldukça bilinen bir kahveci olan Drop Coffe minimal iskandinav tarzıyla da tercih edilesi. Kahvelerinin lezzeti de iki kez Barista Cup ödülünü olarak tescillenmiş. Madem şehrin yerlisiyiz, sabah maillerine bakıp, biraz da seyahat notları alabiliriz kahve içerken.

 Öğlen

Sabah kahvesini de içtikten sonra metro ile veya yürüyerek Slussen durağına geçiyoruz. Slussen’dan Götgatan caddesine çıkıp buradan mağazalara bakarak yokuş yukarı Medbourplatsen’e doğru çıkıyoruz. Dinlenmek ve güzel havanın tadını çıkarmak için bu meydanda küçük bir park da var. Ama sonra durmak yok Östgötagatan ve civarındaki tasarım ve vintage mağazaları gezilecek. Asögatan caddesi üzerinde Konst-ig adında mimari, görsel sanatlar ve grafiti gibi bir çok alanda kitaplar bulunan bir “art book store” var. Kitaplara bakındıktan sonra kıyafet ve bazı vintage eşyaların olduğu Grandpa’ya yol alıyoruz. Mağaza ve Södermalm sokakları turundan sonra Urban Deli’de atıştırmalık bir şeyler yiyip güzel kokteylerinden içilebilir. Urban Deli’nin bir kısmı gurme market, bir diğer seçenek de marketten bir şeyler alınıp hemen karşısındaki güneşli havalarda küçük olmasına rağmen oldukça çok insanı ağırlayan parkta bir yer edinmek.

Akşamüstü

SoFa bölgesinden Medbourplatsen’e geri dönüyoruz çünkü güzel havalarda cuma günleri burada yan yana sıralanmış mekanlarda happy hour var. Yan yan üç ya da dört mekan var gözünüze güze gelene girip hemen lokallerin arasına karışabilrsiniz. Ama yine de öneri olarak Kvarnen’de happy hour denilebilir.

Akşam

Yavaş yavaş akşam yemeği vakti geldi hemen Götgatan üstündeki Mest’e gidilebilir. Mest, bar-pub şeklinde bir mekan. Lokalinden tavsiye olarak burada et ve patates püresi tabağı söylenebilir, zaten mekanda yemek yiyen herkes bundan sipariş veriyor.

Mest’den sonra yine Södermalm’da bulunan şehrin popüler ve hip barlarından olan Morfor Ginko’ya uğramadan geçmeyin. Geceye devam etmek isteyenler için Trädgården hipster ve farklı dj performanslarının da bulunduğu bir yer. Södermalm’da Skanstull köprüsünün orada yer alıyor ve bahar ve yaz aylarında açık. Hangi gün ne program olduğunu kontrol etmek için internet sitesini kontrol etmekte fayda var.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir