Prestijli Nordik Mutfak Ödülü Embla Bu Sene İlk Kez Sahiplerine Verilecek

Bilindiği üzere Nordik ülkeler mutfakta çok iddialı. Dünyaca ünlü, en iyi restoran ödüllerine doymayan Noma gibi Michelin yıldızlı pek çok restoranla ziyaretçilerine unutulmaz lezzet deneyimleri yaşatıyorlar. Bu ülkelerden hangisinin bu yarışta daha iddialı olduğunu artık daha net göreceğiz.

İlki bu Ağustos’ta Kopenhag’da verilecek olan Embla ödülleriyle katılımcı ülkelerin dostluğu pekişirken, Nordik mutfağın dünyaya tanıtılması amaçlanıyor. Her iki senede bir verilerek gelenekselleştirilecek ödüllerin ‘’Daha çok insana, daha iyi yemek’’ sloganıyla düzenlenecek bu seneki töreninde 2019’da ev sahibi olacak ülkenin de açıklanacağı duyuruldu.

 

 

Ödül yedi kategoride dağıtılacak: Yılın yemek zanaatkârı, yılın malzeme üreticisi, yılın yemek tarifi, yılın gıda iletişimcisi, yılın yemek destinasyonu, yılın yemek girişimcisi ve çocuklar ve gençler için yılın yemeği. Danimarka Tarım ve Gıda konsey temsilcisi Buchhave’in dediği gibi:

‘’Nordik bölgede birçok güzel şeye sahibiz; lezzetli malzemeye ve profesyonellerin takip ettiği yüksek inovasyona. Bu ödül gurur duyduğumuz Nordik mutfak kültürünün bir hatırlatıcısı olacak.’’

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir