by:Larm Festivali 2017

Her sene Kuzey ülkelerinin yeni yeteneklerini bir araya toplayan by:Larm, 20 yıldır yeni müzikler keşfetmemizi sağlayan bir oluşum. Röyksopp, Susanne Sundfør, Ane Brun, Thomas Dybdahl, Jose Gonzalez, Moddi, Lykke Li, Todd Terje gibi isimlerin bile ilk konserlerini verdikleri festivallerden birisi. Bu nedenle her yıl müzik ile uğraşan yüzlerce kişinin festivale katılıp “yetenek avı” yaptığı bir etkinlik haline dönüşmüş diyebiliriz.

Festival son 10 yıldır Oslo’da yapılıyor ve festival süresince tüm Oslo kocaman bir festival alanına dönüşüyor. Festivalin bu seneki resmi programında toplam 17 sahne ve 200’den fazla konser vardı fakat bir de off:Larm diye adlandırılan en küçük manavın bile konser alanına dönüştüğü yüzlerce farklı etkinlik ile sokaklarda onlarca sahne ve yüzlerce konsere denk gelebiliyorsunuz.

Bu yıl da festivalde daha önce sıkça duyduğumuz Anna of the North, Cashmere Cat, Julie Bergan, Pasha ve Sondre Lerche gibi isimlerin haricinde çok fazla yeni yetenek vardo. Bizim by:Larm 2017’de dinleyip, bu grup kesin çok ünlü olacak dediğimiz isimler ise alfabetik sıra ile şöyle;

Aşağıdaki tüm gruplardan oluşan by:Larm favorilerimiz Spotify listesine de buradan ulaşabilirsiniz.

ALMA (Finlandiya)

Amanda Delara (Norveç)

Elsa & Emilie (Norveç)

Ine Hoem (Norveç)

Jennie Abrahamson (İsveç)

Jenny Konradsen (Norveç)

Kajander (Norveç)

Klangstof (Norveç)

Off Bloom (Danimarka)

Sandra Kolstad (Norveç)

Sigrid (Norveç)

SKOTT (İsveç)

Slowgold (İsveç)

Tuvaband (Norveç)

5 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir