İzlanda’da alışılmışın dışında bir ev

İzlanda‘nın ünlü Golden Circle Route’un ortasında, Reykjavik‘ten yaklaşık bir buçuk saatlik uzaklıkta bulunan Pyramid Cottage House, alışılmışın dışında bir tatil evi oluşuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bir proje olarak tasarlanan bu küçük ev, tek katlı giriş holü ile bağlı iki piramit şeklinde yapıdan oluşuyor.

Sahiplerin açıklamasına göre, mülk, İzlanda peyzajını yansıtan ve eski lav alanındaki yosun ve ağaçların küçük bitki örtüsünü tamamlamak üzere inşa edilmiş. Yapılardan birinde mutfak, koltuk ve yemek masasını birleştiren açık plan bir oturma odası bulunuyor. Üçgen şeklindeki pencereler içeriye doğal ışığın girmesine olanak sağlıyor ve bu da iç mekanlara ilginç bir 3D efekt veriyor.

İkinci piramit ise ilk katta tasarlanmış olan üç küçük yatak odasıyla uyku alanlarına ev sahipliği yapıyor. Merdivene tırmanıp camın içine yerleştirilen yapının tepesine ulaştığınızda çevrenin ve Kuzey Işıkları’nın panoramik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Minimalist mobilyalara sahip olan sevimli ahşap teras da sizi İzlanda’daki serin yaz sabahlarına şahit olmaya davet ediyor.

Bu olağanüstü orijinal yazlık tasarımı, çevredeki manzaradan da faydalanarak sınırlı alanın mükemmel bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. İzlanda’daki günlerinizi bu eşsiz mimariye sahip yazlık evde geçirmek isterseniz daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir