Ikea’dan Yeni Koleksiyon: SPRIDD

Bu ay Ikea’nın raflarına limitli süre için yeni bir koleksiyon ekleniyor: SPRIDD serisi. “Özgür düşünenler ve günümüz modern göçebeleri” için tasarlanan bu seri Ikea’nın sitesine göre markanın pazarlama stratejisi olarak Milenyum jenerasyonuna hitap etmeye başladığını gösteren ilk ipucu olarak görülebilir. İsveçli Ikea, pazarlama stratejisinde kesin bir yaş grubunu asla belirtmese de “festival zamanı” diye bahsettiği koleksiyonuyla kimseyi kandırması mümkün değil.

Milenyum jenerasyonunun maceracı ve mobil yaşam tarzından ve dört müzik tarzından ilham alan koleksiyon, grafikleri ve renkleri bakımından daha genç bir kitle için özel olarak tasarlandığı gerçeğini vurguluyor. Her bir mobilya parçası, ev eşyası ve aksesuar cesur renklere ve çılgın desenlere sahip olup, genelde Ikea’nın sunduğu minimal ve aerodinamik tasarımlardan oldukça ayrılıyor. Koleksiyonu tasarlayan İngiliz moda tasarımcısı Kit Neale da bu seriyi “SPRIDD Koleksiyonu, gençlik kültüründen ve genç olmanın ne demek olduğundan ilham almıştır. Gençlik, insanların hayatında karışık bir dönemdir ve belki de en önemlisidir, bizi hayata hazırlar.” diyerek özetliyor.

Ikea geçtiğimiz sezon da PS 2017 koleksiyonunu yayınlamış ve bu koleksiyonda 3D örgü, atık malzemelerin doğaya bıraktığı ayak izini azaltmak gibi yeni tekniklerle deneyler yapmış ve bugünlerin ilk adımını atmıştı.

Gençlik kültürü, genç olmanın ne demek olduğunu hissetmek ve grunge, metal, hip hop, elektronik müziği günlük hayata taşımak için SPRIDD koleksiyonu tükenmeden bu çılgın serinin termos, çanta, çadır -evet çadır!- gibi parçalarına göz atmakta fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir