Danimarkalılara Yardım Edin!

Danimarka Kanser Vakfı, güneşli ve sıcak tatil bölgelerinde yaşayanlardan açık tenli turistler için gözlerini dört açmalarını rica ediyor. Bu kişilerin güneş yanığı tehlikesi altında olabileceğini açıklayan vakıf, farkındalık oluşurmak adına eğlenceli bir kampanya başlattı.

Vakıf, farklı dillerde hazırlanan halka sesleniş tarzı parodilerle “Help A Dane” (Bir Danimarkalıya Yardım Edin) mesajını duyurmaya çalışıyor.

Videoların açılış kısmında sunucu Mikael Bertelsen, ciddi bir ifadeyle Fransa, İtalya, Yunanistan, Tayland ve İspanya halklarına kendi dillerinde sesleniyor. Bunu yaparken hemen yanında deniz kıyafetlerini giymiş ve güneş yanığına maruz kalmış Danimarkalılar bulunuyor.

Bu beş ülke Danimarkalıların tatil için en çok ziyaret ettikleri yerler.

“Biz Danimarkalılar ülkenizi seviyoruz, fakat bir sorun var. Keskin güneş hassas tenimize oldukça zararlı ve her gün bir Danimarkalı cilt kanseri yüzünden ölüyor. Biliyoruz, yeterince derdiniz var, lakin hürmetli bir biçimde desteğinizi rica ediyoruz. Güneşteki bir Danimarkalı’ya yardım edin.”

Bertelsen, dramatik bir fon müziği eşliğinde yerel halkın açık tenli ziyaretçilere nasıl yardım edeceğini anlatıyor.

“Gördüklerinize şemsiyenin gölgesinde kalmalarını, şapka takmalarını ve güneş kremi sürmelerini söyleyin.” (Bu sırada Danimarkalı bir adama 30 faktör güneş kremi sürüyor…)

Kampanyanın web sitesi insanları “temsilci” olarak kaydolmaya davet ediyor. Kayıttan sonra “özel bir teşekkür” ve bir Danimarkalı’ya güneşte nasıl yardım edileceğine dair bir rehber alıyorlar.

Reklam her ne kadar eğlenceli bir şekilde sunulsa da ardında çok ciddi veriler barındırıyor. Danimarka dünyadaki en yüksek kanser oranlarından birine sahip. Bunların çoğu yüksek ve doğru teşhis oranları yüzünden olsa da bir kısmı yaşam tarzından kaynaklanıyor.

Siz de oldukça açık tenliyseniz veya açık tenli tanıdıklarınız varsa videolardaki önerileri dikkate alabilir, kendinizi ve çevrenizi cilt kanserine karşı bilinçlendirebilirsiniz. 🙂

Videolardan bazıları (alt yazıyı açmanızı öneririz):

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir