Bugge Wesseltoft Şubat’ta Salon’da!

Norveç’in dahi müzisyeni Bugge Wesseltoft  ”Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz” projesiyle 1-2 Şubat’ta Salon İKSV’de.

Bugge Wesseltoft kimdir ?

Norveç Porsgrunn’da doğan Wesseltoft, çocukluğundan bu yana, müzisyen babasının da etkisiyle caz müziğe yönelmiş. İyi ki de yönelmiş çünkü bu müziğe yeni şeyler katmaktan hiç vazgeçmemiş bir müzisyen olarak bizi etkilemeye devam ediyor. Nu-Jazz diye bir tarz varsa Bugge Wesseltoft’e teşekkür etmeliyiz. Caz müziğe post-modern bir yorum getiren Wesseltoft, projelerinde ve konserlerinde elektronik müziği oluşturan elementleri de kullanmaktan çekinmiyor. Öyle ki sahibi olduğu Jazzland Recordings‘ten çıkan Jazzland Remixed albümü harika bir dans albümü olmuş ve adından çok fazla söz ettirmiştir. Bunun yanında Henrik Schwarz‘la birlikte yarattığı ”Wesseltoft & Schwarz Duo” albümünden sonra Amsterdam’da harika bir Boiler Room performansına imza atmıştır. Çok iyi bir piyano sanatçısı olan Wesseltoft, projelerinde farklı enstrüman sanatçılarıyla da çalışmış, onlarla yüzlerce turneye çıkmıştır. İstanbul’a da sık sık uğrayan Wesseltoft, İlhan Erşahin‘le birlikte burada bir çok konser vermiştir.

Şimdi ise 20.yılını kutlayan ”Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz” projesiyle ülkemize tekrar gelen Bugge Wesseltoft, Norveç’in gelecek vaat eden en iyi müzisyenleri olarak tanımladığı, saksofonda Marthe Lea, gitarda Oddrun Lilja Jonsdottir, altyapılarda Sanskriti Shrestha, davul ve vokallerde Siv Øyunn Kjenstad’dan oluşan yeni ekibiyle, “You Might Say”, “Existence” ve “Change” gibi çok sevilen şarkılarıyla 2 gün art arda Salon’da harika bir müzik gecesi yaşatacak. Ordayız! Bekleriz.

İlerleyen günlerde Wesseltoft ile yaptığımız röportajı yayınlayacağız. Takipte kalın 🙂

Bugge Wesseltoft’un 2016’da çıkan ve bu zamana kadar gerçekleştirdiği tüm projelerden seçme parçalardan oluşan bu albüm önerimizdir. İyi dinlemeler.

 

 

Yazan : Umut Gül

Çizen : Alper Güney

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir