Keşif : Büyülü Bir Ses ”Yukimi Nagano”

Yukimi Nagano Japon bir baba ve İsveç’li bir annenin kızları olarak 1982 Göteborg,İsveç ‘te dünyaya gelmiş. Vokalistliğinin yanında aynı zaman perküsyon yeteneği bulunan Nagano İsveç’in en değerli sanatçılarından. Nagano, ayrıca yakın lise arkadaşları (Erik Bodin, Fredrik Wallin ve Håkan Wirenstrand ) ile kurduğu Göteborg merkezli müzik grubu Little Dragon‘un vokalistliğini de yapıyor.

Little Dragon‘un ilk single’ı 2006’da Twice/Test ve bir sonraki sene kendi isimlerini verdikleri ‘’ Little Dragon ‘’ albümü ile isimlerini tüm Avrupa’ya duyurdular. İkinci albümleri ”Machine Dreams” Ağustos 2009’da piyasaya çıktı ve olumlu eleştiriler aldı. Grubun dördüncü stüdyo albümü ‘’Nabuma Rubberband’’, 57. Grammy Ödülleri‘nde En İyi Dans / Elektronik Albüm için aday gösterildi.

Bu başarılı albümlerin yanında Yukimi Nagano ve grubu 2010’da Damon Albarn’ın Gorillaz grubuna davet edildi ve Gorillaz – Plastic Beach albümünde yer aldılar. Birlikte turnelere de çıkan bu iki grup harika işlere imza attılar.

‘’Empire Ants‘’ adiı şarkının etkisi Yukimi Nagano’yla tamamlandı. Ortaya bu harika şarkı çıktı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir