Emiliana Torrini’nin Kópavogur Rehberi

Geçtiğimiz hafta sonu Salon IKSV‘de iki gün üst üste konser veren, İzlandalı Emiliana Torrini‘ye memleketi Kópavogur‘daki en sevdiği mekanları sorduk! Reykjavik’in de belirli noktalarından gözüken Kópavogur, aslında Reykjavik ile iç içe bir şehir. Hatta Emiliana Torrini de bu nedenle bol bol Reykjavik’ten öneri vermiş. Ama yine de Reykjavik’in dışına çıkıp daha farklı bir İzlanda şehri görmek isterseniz, Kópavogur rehberimize göz atmayı unutmayın!

yemek için

Kópavogur hemen Reykjavik’in yanında olduğu için çok dolu dolu bir şehir değil. Ayrıca güzel sıcak atmosferli kafelerin yerine burada çok fazla zincir restorant var. O nedenle eğer Kópavogur’u ziyaret ediyorsanız Reykjavik’te yiyebilirsiniz. Şehir merkezindeki Sushi Samba, eğlenceli ve sağlıklı bir yer.

içki için

Dürüst olmak gerekirse bilmiyorum

kahve için

Kruðerí‘yi çok seviyorum. Açıkçası tüm İzlanda’da en erken açılan kahvecilerden birisi olabilir. Ekşi mayalı ekmekleri, çayları ve kahveleri çok güzel. Eğer erkenden yola çıkmanız gerekiyorsa, güne başlamak için harika bir yer.

14463136_1074680885979036_3007800467459113847_n

dans etmek için

Sürekli seyahatte olduğum için dans etmeye gitmeyeli çok oldu. Ama kişisel olarak dans etmeye yeri olmayan, gecenin sonunda masaların üstünde dans etmek zorunda kaldığınız yerleri seviyorum. Bunun için de Kópavogur’de mekan olmadığından Reykjavik’teki Kaffi Barinn ve Kiki‘yi önerebilirim.

müzik için

Reykjavik’teki Hurrah‘a gitmeyi çok seviyorum. Küçük ama çok harika grupları dinleyebileceğiniz bir yer. Ayrıca tabii ki Harpa‘yı da çok seviyorum. Eğer Kópavogur’da bir yerlere gitmek isterseniz, Salurinn adında şirin bir kültür evimiz var.

salurinn-e1421841748496

şehirden kaçmak için

Şehrin biraz dışında, harika bir doğanın içinde yaşıyoruz. O nedenle şehirden kaçmak için evimin kapısından birkaç adım atmam yeterli. Ama gerçekten bir kaçış arıyorsam, yüzmeye gitmeyi çok seviyorum. Reykjavik’te Nautólfsvík‘te sahilde yüzmeye başladığım günden veri, vucudum gerçekten soğuk sulara alıştı. Eğer deniz kenarlarını iyi keşfederseniz, buz gibi sudan çıktıktan sonra kendinize sıcak noktalar da bulabilirsiniz.

Deniz içinden çıkmak istemediğim bir şarkı gibi o nedenle ne kadar soğuk olursa olsun kolay kolay çıkamıyorum. Deniz bağımlısı gibiyim, hamileliğimden önce neredeyse her gün giderdim. Şimdi bebeğim doğana kadar biraz ara verdim.

Geothermal Beach Iceland

plak alışverişi için

Reykjavik’te Smekkleysa, 12 tónar, Lucky records ve Reykjavík record shop gibi birçok farklı güzel dükkan var. Hepsi şehir merkezinde.

kıyafet alışverişi için

İzlandik tasarımları çok seviyorum. Sahne kıyafetlerimi de aldığım Kron Kron‘u ve birçok farklı lokal tasarımcıya ev sahipliği yapan Kiosk‘u önerebilirim.

kiosk_stefan

ilk buluşma için

Hem Reykjavik’ten hem de Kópavogur’dan içine girebileceğiniz bir vadi var; Elliðardalur. Küçük bir ormanı ve kocaman somon nehri ile her mevsim çok güzel. Orada geçireceğiniz sıcak çikolatalı bir buluşma harika olurdu.

ilham için

Kópavogs Kilisesi‘nin etrafındaki elflerin kayalık tepeleri var. Çocukken de hep orada oynardım, fiyort manzarası çok güzel.

13622588

yürüyüş için

Elliðardalur ya da Elliðarvatn

stock-photo-134566627

uyku için

Tüm aile, evimde bir yatakta ayak uçlarımızda kedi ile uyumayı çok seviyorum. Dünyada en çok sevdiğim şey.

en iyi manzara

Kópavogur’un mavi dağlarında kayağa gitmek en iyisi. Eğer bulutsuz bir gece ise içinizi kıpraştıran Kuzey Işıkları’nı da oradan görebilirsiniz.

en sevdiğin yerel mekan

Daha önce de bahsettiğim yaşadığım bölge, doğa ile iç içe. O nedenle farklı bir yere gitmek istemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir