Belgesel : Northern Disco Lights!

5 Kasım’da İngiltere’nin Doc ‘N’ Roll festivalinde galası yapılan belgeselde Norveç’in “uzay diskosu” olgusunu ilk adımlarından günümüze kadar olan yükselişini keşfedin! Yönetmenliğini Ben Davis’in üstlendiği ve bu akımın en önemli figürlerinden olan Bjørn Torske, Lindstrøm, DJ Strangefuit, Prins Thomas, Annie, Idjut Boys, Greg Wilson ‘ın katkılarıyla gerçekleştirlen bu belgeselin fragmanını aşağıda izleyebilirisiniz.

 

Bjørn Torske bu belgeselde coğrafi ve kültürel açıdan izole olan Tromsø’ de bir dans müziği yaratma çabasından bahsediyor.

Bjørn Torske’nin başını çektiği bir grup Norveç’li genç 80’lerde kendi radyo istasyonlarını kurdular, kendi synthlerini ve tarzlarını oluşturdular. Krautrock, jazz italo ‘dan esinlenilmiş bir sound yarattılar.Daha sonra dünyada adından çokça söz ettiren Tellé Records gibi plak şirketlerinin doğması ve bu Norveçli Tellé Records ‘dan uluslararası düzeyde tanınan Todd Terje, Lindstrom, Andre Bratten ve Prins Thomas gibi yıldızların ortaya çıkmasıyla ‘’Kuzey’in Disko Işıkları ‘’ parıldamaya başladı.

Daha Fazla Nordik isim keşfetmek için tıklayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir