Röportaj: Tellef Raabe

Bergen’in en yetenekli isimlerinden Tellef Raabe, kendine has tarzı ile son zamanlarda Norveç’in en öne çıkan isimlerinden biri oldu. Müziğinde Joy Division, Majical Cloudz, Neil Young ve Morrissey gibi ünlü isimlerden etkilenen lokum sesli Raabe, Nordik Simit ve Kabak & Lin işbirliği ile 1 Aralık’ta Salon IKSV‘de sahne alacak. Uzun zamandır radarımızda olan Tellef ile konser öncesi de biraz lafladık.

-Türkiye’de her geçen gün artan bir hayran kitlen var. Evinden uzak bir yerde müziğinin dinlenilmesi sana nasıl hissettiriyor? 

-Tellef: Hem çok garip hem de çok havalı! Benim için en nihai hedef, başkalarına da bir şeyler hissettiren bir müzik yaratmak. Bu kapsamda, müzik ne kadar çok seyahat ederse o kadar iyi demektir.

-Senin ve kardeşin Sigrid’in ismini birçok müzik blogunda / 2017’nin spotlight listelerinde görüyoruz. Gelecek albümünde veya yeni bir projede Sigrid ile şarkılar söyleyecek misiniz? 

-Tellef: Hem evet hem hayır. Kendimizi kendi özgün projelerimize adadık, ama birlikte yaşadığımız için de birbirimizi etkiliyoruz. Ara sıra da birlikte müzik yazıyoruz.

-Neil Young, Morrissey gibi inanılmaz isimlerden etkilendiğini biliyoruz, biraz da gelecek albümünü anlatır mısın? Bizi neler bekliyor? Hayatında albümünü etkileyecek herhangi bir şey yaşadın mı? 

-Tellef: Albüm uzun bir süredir gelişim içindeydi, bu yüzden hayatımda birçok şey değişti. Bence şarkılarımda bu değişimleri yakalamak oldukça kolay. Albümün genel teması ‘gençlik’ ve ‘şehvet’ olacak.

-Yaptığımız ilk röportajda Benedikte Olsen’in ilginç albüm kapaklarından bahsetmiştik. Farklı projeleriniz de var mı? 

-Tellef: Evet, Benedikte inanılmaz! Instagram‘dan sanatına ve eserlerine mutlaka göz atmanız lazım. Ancak hayır, 2017’deki çalışmalarım için yeni bir grafik profili planlıyorum.

-Favori filmlerini zaten biliyoruz. 🙂 Okurlarımız da bu soruya oldukça ilgi gösterdi. Şimdi de, bu sene içinde izlediğin en iyi filmleri soralım. 

-Tellef: Aslında bu sene öyle çok film izleyemedim. 🙁 İzlediklerimden “The Lobster” ve “Zootopia” epey güzeldi!

-Neredeyse 2016’nın sonuna geldik! “2017’de Ne Dinlemeli?” listemiz için bize Norveç’ten gruplar önerebilir misin? 

-Tellef: Megaphonic Thrift yeni albümünü dinlemediyseniz, hemen dinlemeniz gerek. Aralarına yapımcım Njål Paulsberg ve Norveçli noise ustası Emil Nikolaisen (Serena-Maneesh) de dahil oldu, eh bu da yeni bir dinamaik yaratıyor. Noise pop grubunu Berghain’da hayal edin. Ve tabii ki, kulaklarınızı Sigrid‘in müziğine verin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir