Netflix’teki Nordik Yapımlar

Netflix kataloğunda henüz çok fazla Nordik yapım bulunmasa da Nordikleri konu alan ya da Nordikler ile ilgili birkaç dizi ve film var. Umarız siz aşağıdaki yapımları izleyene kadar Netflix Türkiye kataloğuna daha fazla Nordik yapım eklenir <3

Vikingler

vikings-4-sezon-tanitim-fragmani_8424905-8607_1280x720

Viking kahramanı Ragnar Lothbrok’un, ileriyi göremeyen, yetersiz bir lidere meydan okuyarak Norse sınırlarını nasıl genişlettiğini seyrettiğimiz gerçekçi bir dram.

River

4d65b09f1b11b272b9104afe1e2df5d4_9828

İskandinavya polisiyelerinden ilham alan bu seri aslında, John River adında Londra’da çalışan bir İsveçli dedektifi konu alıyor. Dizinin İskandinav polisiyelerden farkı ise bu sefer başrol kahramanımız ölüler ile yaşayanlar arasında bağ kurabiliyor.

Lilyhammer

670359cdaeb72a719a1f0b3abfab0f49

Netflix ve Norveçli NRK1’in ortak yapımı olan Lillyhammer, Amerikalı eski bir gangster olan Frank Tagliano’nun tanık koruma programı dahilinde Norveç’e gönderilmesini ve orada yaşadıklarını anlatıyor.

Kung Fury

kung_fury_promo_02

Kung Fury aslında, ninja süper güçlerine sahip Miami’li bir dedektif. Absürd bir komedi niteliğindeki bu İsveç yapımı, atari oyunları benzeri bir savaşta Hitler ve Nazileri öldürmek için zamanda geri gitmeyi konu alıyor.

Şampiyon Danimarka / Sommeren ’92

sommeren-92

92 yılında Danimarka’nın Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısını anlatan komedi filmi Sommeren ’92, futbolda pek de başarısı olmayan Danimarkalılar için eğlenceli bir film.

Kaynak: Netflix Türkiye

1 comment
  1. Harika bir Netflix ve Nordik spesyali hazırlamışsınız. Ama LilyHammer’ ın iptal edilmesi hiç iyi olmadı. Bir Norveç fanatiği olarak kendimi kış yaklaşınca kara gömücem. Ayrıca Kung Fury’ de hüsran yaşadım : Birazcık daha uzun olaymış keşke.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir