Dünyanın En Büyük Saunası, Agora

Norveç’in Kuzey Kutup Daire’sinde yer alan küçük adası Sandhornøya’da dünyanın en büyük halka açık saunası yer alıyor. Dondurucu soğuğuyla meşhur olan bölgede yapılan bu son gelişme Kuzey Kutbu’yla ilgili imajları değiştirmeye başladı bile.

agora_3377985b

Agora isimli bu yapı aslında dünyanın ilk Arktik Sanat Festivali olan SALT için inşa edilmiş. Ahşaptan yapılmış piramit şeklindeki yapı 150 kişi ağırlama kapasitesine sahip. Oditoryum tarzındaki mekan amfi tiyatro olarak da kullanılabilme özelliği sayesinde çeşitli performans, konuşma ve kültürel programlara ev sahipliği yapıyor. İçerisinde 100 kişi kapasiteli bir bar bile bulunan Agora aslında katılımcılara bir saunadan çok daha fazlasını sunuyor. Dört büyük ahşap soba sauna için gerekli ısıyı sağlarken cam duvarların sunduğu nefes kesici Arktik Denizi ve dağ manzarası izlemek de bu deneyimi daha da eşsiz bir hale getiriyor.

sauna-arctic-circle-3

Geçen yıl taşınabilir bir sanat projesi olarak açılmış olan bu yapıyı yıl sonuna kadar görmeniz mümkün. Yolunuz Norveç’e düştüğünde yapmanız gereken tek şey Oslo, Trondheim veya Tromsø’den uçağa atlayıp en yakın havaalanı olan Bodø’ye varıp kısa bir yolculukla adaya varmak.

SALT ayrıca önümüzdeki yıllarda Grönland, İzlanda, Faroe Adaları gibi dünyanın en kuzeyindeki bölgelerde de çeşitli projelerle ilginç çalışmalar yapmaya devam edecek.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir