Yeni Sezonda Bol Bol Nordik Dizi Var

Geçtiğimiz dönemde İskandinav dizileri ve oyuncuları, hem kendi ülkelerinde hem de uluslararası anlamda gerek dizi/filmleri gerek ise oyunculukları ile dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz sezon Danimarkalı Follow the Money, İzlandalı Trapped, İsveçli Blue Eyes, Fransalı The Disappearance, İtalyalı Gomorrah, Polonyalı The Border gibi dizileri izleyenler hem İskandinav ülkelerinin güzelliklerine doydular hem de biricik Nordik ülkelerinde doğup, oyunculuklarını farklı ülkelerde devam ettiren oyunculara şahit oldular.

Yeni sezonun açılmasına az bir vakit kalmışken yeni diziler de gün yüzüne çıkmaya başladı bile.

Modus:

En çok satılan kitabı Vik/Stubø ile tanınan Norveçli roman yazarı Anne Holt tarafından kaleme alınan Modus, Vik’ten de esinlenerek bambaşka bir suçlu psikolojisini ve olaylar silsilesini önümüze seriyor. The Bridge III’ten tanıdığımız Melinda Kinnaman(Johanne Vik), Henrik Norlèn(Nyman), Marek Oravec(Richard Forrester) gibi ünlü isimler de dizinin başrollerini paylaşıyorlar.

modus-melinda-kinnaman-2

Beck (6. Sezon):

1997’den bu yana yayımlanan Beck, bu yıl 6. Sezonu ile hayranlarına dönmüştü. Norveçli aktör Kristofer Hivju(Game of Thrones’dan da tanıyoruz) ve Dedektif Beck(Peter Haber) ile bir gazetecinin gizemli ölümünü beraber soruşturmaya başlamış ve bir katilin bu cinayetini ülke genelinde çok fazla konuşulmasıyla büyük bir stres altında yaşanan cinayeti çözüme ulaştırmaya çalışırken yaşadıkları mücadeleyi izliyoruz.

martin-beck

Fortitude (2. Sezon):

2015 yılında Twin Peaks ve Lost’u Sky Atlantic’sde izlemiştik, aynı zaman dilimini takip eden sürede Edinburgh Uluslararası TV’de FrightFest’te ismini çokça duyuran Fortitude, kadrosunu bu sezon genişletmişe benziyor. Zira Dennis Quaid, Robert Sheean(Misfits), Parminder Nagra(ER, The Blacklist), Edvin Endre(Vikings, Eddie the Eagle) ve Game of Thrones’tan tanıdığımız Michelle Fairley yer alıyor. Ayrıca Fortitude’un 2 Ocak 2017’de yayınlanacağını da ekleyelim.

fortitude06

Yazan: Aren Ünal

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir