Kopenhag’ın en moderni: Louisiana Modern Sanat Müzesi

Knud W. Jensen tarafından 1958 yılında kurulan Louisiana Modern Sanat Müzesi, Kopenhag şehir merkezine yarım saatlik bir tren yolculuğu kadar uzaklıkta bulunuyor.

Zengin koleksiyonu ve farklı mimari yapısı sayesinde en cool müzelerden birisi olan Louisiana, ünlü mimarlar Jørgen Bo and Wilhlem Wohlert tarafından tasarlanmış.

Louisiana Modern Sanat Müzesi Açılışı, 1958
Louisiana Modern Sanat Müzesi Açılışı, 1958

 

Jørgen Bo & Vilhelm Wohlert
Jørgen Bo & Vilhelm Wohlert

 

NELER VAR ? NELER OLACAK ?
Louisiana’nın koleksiyonu, 1945 senesinden günümüze kadar tüm tarzlardaki çağdaş sanat eserlerine sahip. Müzenin değerli koleksiyonu içerisinde; Asger Jorn, Poul Gernes, Richard Mortensen gibi İskandinav sanatçıların yanı sıra, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, David Hockney gibi sanatçıların eserleri ve geniş bir Alberto Giacometti koleksiyonu da var. Müzenin İsveç manzaralı geniş bahçesindeki heykeller ise Joan Miró, Alexander Calder, Max Ernst gibi sanatçıların değerli eserleri ile dolu.

Alexander Calder
Alexander Calder

13 Ekim 2016’dan, 26 Şubat 2017’ye kadar 20.yüzyılın en önemli figürlerinden Louise Bourgeois’nun Structures of Existence: The Cells sergisi gezilebilir.

Louise Bourgeois
Louise Bourgeois

 

Leziz yemeklerin yanında şarabınızı yudumlarken vereceğiniz manzaralı mola, Louisiana’nın en güzel özelliklerinden. Kış ya da yaz fark etmeksizin güzel atmosferini sunan Louisiana Café, müze gezintisinden arda kalan zamanı değerlendirmek için güzel bir seçenek.

 

*Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri sabah saat 11’den akşam 10’a kadar, hafta sonları ise sabah 11’den akşam 6’ya kadar gezilebilir.

Sezin Mutlutürk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir