Hevisaurus

İskandinav Çocukların çok sevdiği Dinozor Heavy Metal Grubu Hevisaurus’la Tanışın!

Dünyadaki tüm çocuklar için power metal çalan Finlandiyalı çok popüler dört dinozor (ve bir ejderha!) :

Herra Hevisaurus, Milli Pilli, Komppi Momppi, Riffi Raffi ve Muffi Puffi. Bu harika beşlinin hikayesi 2009 yılında bir cadı tarafından gün yüzüne çıkartılan 65 milyon yaşındaki metal yumurtaların çatlamasıyla başlıyor. Onlar kana susamış savaşçı yaratıklar, ama aynı zamanda süt içiyorlar, kurabiyelerini yiyorlar ve okula gidiyorlar!

Ortaya çıktıkları günden beri albümleri Finlandiya’da 170.000′in üzerinde sattı ve üstelik ünleri Arjantin’e dek ulaştı.

Finlandiya, bu tür bir proje için elbette biçilmiş kaftan konumunda. Finlerin metal müziğe olan tutkusunu neredeyse hepimiz biliyoruz. Gerek ülkenin geçirdiği kasvetli ve sert kış mevsimi, gerek geçmişlerinden gelen karanlık Nordik masallar olsun, hepsi Finlandiya’ya nadir bulunan özel bir metal müzik anlayışı kazandırıyorlar. Hevisaurus gibi bir fikrin “dahice” olarak değerlendirilip desteklenebileceği dünya üzerindeki tek ülke Finlandiya.

Bu kostümlü Jurassic Metal çetesi bu zamana kadar -biri number one olmak üzere -yedi albüm yayınladı. İlk albümleri Jurahevin Kuninkaat ( Kings of Jurassic Metal) Finlandiya’da tam on hafta boyunca ilk sırada yer aldı. Şimdi Sony‘le anlaşan dinozorlar kendi bilgisayar oyunlarını ve müzikallerini yapıyorlar; üstelik bir tane de film projeleri var.

Hevisaurus’u dinleyin:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir