Yasaklanan Hikayeler: Moddi – “Unsongs”

Türkiye’de birçok dinleyiciye sahip olan ‘Smoke’, ‘House by the Sea’ parçalarıyla akıllara gelen Norveçli müzisyen Moddi, yeni albümü ‘Unsongs’u müjdeliyor. Tam üç yıldır üzerinde çalıştığı bu albüm, 12 farklı ülkeden sansürlenen 12 parçadan oluşuyor. Bazen sosyal medya hesapları aracılığıyla çeviri problemleriyle ilgili sorunlarını halletmeye çalışan müzisyen, 12 farklı hikayeyi bu albümde ele alıyor. Vietnam, Meksika, Şili, Filistin gibi ülkelerden aldığı parçalarla bizlere bu ülkelerin duyurmak istemediği sorunları anlatıyor. Mesela İbranice’den çevirdiği şarkı ‘A Matter of Habit‘i biz de Moddi sayesinde anlayabiliyoruz. Bu şarkı, İsrail ordusuna hizmet eden askerlerin tanıklıklarını, ve işgal etmenin ne kadar kolay, son zamanlarda insanoğlunun bu tarz olguları yadırgamamasından duyulan üzüntüyü dile getiriyor.

Fotoğrafçı Jørgen Nordby‘ın katkılarıyla, bu parçaların asıl yaratıcılarıyla röportajlar yapan Moddi, ‘Unsongs’ adlı albümünü kendisi için çok ilham verici buluyor. BBC gibi ünlü birçok haber kaynağı tarafından oldukça ilgi gören bu albüm, ve aynı zamanda bir proje olan ‘Unsongs’; Norveç Sanat Konseyi, Fritt Ord ve Bergesenstiftelsen tarafından da destekleniyor.

Unsongs ile ilgili röportajları, şarkılar hakkında detaylı bilgileri bu site üzerinden inceleyebilirsiniz: http://www.unsongs.com/.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir