Salon’u Nordikler Bastı!

Eylül sonu gelince salonlarını yine bizlere açan, güzel müzikle bizi tanıştıran Salon İKSV‘yi çok özledik. Her yıl iç açan programıyla nordikseverleri Nordik müzisyenlerle buluşturan Salon‘un bu seneki programı da çok nefis. Sık sık bahsettiğimiz Tellef Raabe, Oh Land, Efterklang + Tatu Rönkkö (Liima), Jaakko Eino Kalevi gibi isimler programda yer alıyor.


Jaakko Eino Kalevi

Finlandiyalı synth-pop sanatçısı; Arctic Monkeys, Franz Ferdinand gibi isimlerin kaşifi Domino Records‘un son keşfi. 2013’e kadar Helsinki‘de tramvay şoförlüğü yapan müzisyen ta ki aynı sene içerisinde çıkardığı kısaçalar ‘Dreamzone’a kadar küçük çaplı çalışmalar yapıyor. Ününü 2015’de çıkardığı ‘JEK’ adlı albümüyle yakalıyor, Deeper Shadows, Double Talk derken herkesçe tanınmaya başlıyor. 8 Ekim Cumartesi akşamı da Salon’da bizleri bekliyor.


Liima (Efterklang + Tatu Rönkkö)

Danimarka‘nın en başarılı, en orijinal gruplarından Efterklang 2012’de çıkardıkları ‘Piramida’ adlı albümünden sonra 2014’te Finlandiyalı perküsyonist Tatu Rönkkö ile birleşerek Liima adlı yeni projelerini duyurmuştu. Norveç ve Kuzey Kutbu arasında kalan Piramiden adlı terk edilmiş kasabada dokuz gün boyunca kayıtlar yapan Efterklang’a albüm için Peter Broderick, Nils Frahm gibi isimler de katkıda bulunmuştu. Ocak 2015’te İstanbul’da beş gün geçiren Liima, Salon‘da provalar yaparak iki gece konser vermişlerdi. Tamamen spontane, hiçbir yerde duyulmayan şarkılar çalan Liima, bu sefer ilk albümü ‘ii’ şerefine 15 Ekim‘de İstanbul‘u ziyarete geliyor.


Choir of Young Believers

Danimarka’nın Sigur Rós’u olarak bilinen Jannis Noya Makrigiannis‘in elektronik projesi Choir of Young Believers, bu sene ‘Chill-Out Festival’ kapsamında İstanbul’a gelmişti, bu kez 5 Kasım‘da Salon sahnesinde. Midlake, Yeasayer, Thomas Dybdahl gibi müzisyenlere tarz olarak benzeyen Choir of Young Believers elektronik müzisyenlerin babası olan plak şirketi Ghostly International ailesinde.


Oh Land

Neredeyse her yıl İstanbul’u ziyaret eden Danimarka’nın prensesi Oh Land bu kez 29 ve 30 Kasım akşamı Salon sahnesinde bizleri kucaklıyor. Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan müzisyen, Spotify üzerinde de en çok İstanbul’dan dinleyiciye sahip. Küçükken bale ve dans ile ilgilenen Oh Land sakatlığının ardından müziğin peşinden koşuyor, ama müzik videolarında, konserlerinde eski becerilerini hala kullanmaya devam ediyor. White Nights, Wolf & I, Renaissance Girls gibi parçalarıyla akıllara geliyor.


Tellef Raabe

Nordik Simit’in keşfi Tellef Raabe gotik pop tarzıyla herkesçe çok sevildi. Tam bir hafta boyunca Snapchat hesabımızı kullanan müzisyen, herkesin sorularına cevap verdi. Joy Division, Neil Young‘ı kendine rol model alan Bergenli müzisyen karanlık ve şiirsel anlatımıyla Norveç’in gelecek vaad eden müzisyenleri arasında. Flying on the Ground adlı parçasından sonra, özellikle Almanya’da ‘top 10’ listelerine girmeye başlayan müzisyen Türkiye’deki ilk konserini Salon’da, 1 Aralık akşamı verecek.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir