Norveç Ormanları Tahrip Etmeyi Yasaklayan İlk Ülke Oldu

26 Mayıs’ta meclisten geçen yasa ile Norveç, ormanları tahrip etmeyi yasaklayan ilk ülke oldu. Yasaya göre üretiminde ormanları yok eden hiçbir ürün Norveç’te kullanılamayacak, bu ürünlerin satışı durdurulacak. Yağmur Ormanları Vakfı’nın ve bu projenin başkanı olan Nils Hermann Ranum, yasa hakkında yağmur ormanlarını korumak tüm dünyaya örnek olmasını istediğimiz, için çok önemli bir adım olduğunu söylüyor.

Dünyadaki canlı çeşitliliğini korumak için farklı ülkelere maddi ve lojistik destek sağlayan Norveç, bu yasa doğrultusunda ormanları tahrip eden 11 farklı şirkete yatırım yapmayı bıraktı. Geçtiğimiz 8 yıl içerisinde Brazilya’ya yağmur ormanlarını koruması için 1 milyar dolara yakın destek sağlayan Norveç, bu yasa haricinde Guyana da benzer bir biçimde ormanlarını koruması için destek verecek.

Norveç, Güney Amerika’nın haricinde Afrika’da da orman kesimlerini durdurmak için harekete geçen ilk ülke oldu. Proje dahilinde 2020’ye kadar özellikle Batı Afrika’da orman kesimlerinin durdurulması planlanıyor.

Ayrıca
Norveç Benzinli Araç Satışını Yasaklıyor
Norveç, Bisiklet Yollarına 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak
Oslo Şehir Merkezine Özel Araç Girişi Yasaklanıyor
Norveç’te Tüm Dünya’dan Sanatçılara Hibe ve Atölye
Dünyanın En Temiz Havası Finlandiya’da!

2 comments
  1. site guzel elinize saglik da, bir de su haberleri vs hangi yerel ajanslardan gazetelerden sitelerden alintilayip ceviriyorsunuz yazarsaniz cok sevindirik olucaz.

    takipciler de en azindan yerel gazeteleri tanir.

    tsk.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir