Röportaj: CeaseTone

İzlanda’nın yeni tanınan gruplarından biri olan ve başarılarından söz ettiren CeaseTone’un solisti ve gitaristi Hafsteinn Þráinsson ile ufak bir röportaj yaptık.

CeaseTone kimdir? Kendinden biraz bahseder misin?

CeaseTone,  2012 yılında solo projemden ortaya çıkmış bir grup. Akustik bir proje olması gerekirdi ama başlangıcından beri biraz şiddetli değişimlere maruz kaldı. Şimdi CeaseTone, birçok müzik türünden etkilenen 4 kişilik bir elektro-rock grubu.

Son single’ınız olan Full Circle nasıl ortaya çıktı? Yazarken neler hissediyordun?

O, bilgisayarda seslerle oynarken ortaya çıkan bir şarkı, fikir melodiyle çabucak ortaya çıktı ama doğru biçimde geliştirilmesi uzun zaman aldı. Sonunda, Mayıs 2014’te grupla şarkıyı çalmayı denerken yapının nasıl olması gerektiğini hallettim, sonrasında denediğimiz şekilde çaldık ve albümü kayıt eden kişi olan Toti (Agent Fresco’dan) enstrümanları silerek ve akor devamlılığını değiştirerek bazı değişiklikler yaptı ve şarkının sözleri ve anlamıyla tam bir çiçek olmasını sağladı. Söylemem gerekir ki şarkıyı yazalı uzun zaman oldu, yazarken ne hissettiğimi tam olarak hatırlamıyorum. Ama oldukça eminim ki şarkının sözlerini geçen sene kreşte eğitmen olduğum zaman varoluşçu bunalım içindeyken ortaya çıkardım ve birçok şarkımın sözleri bu çalışma saatleri içinde hiçbir şey yapmadığım zaman aklıma gelirdi.

 

Iceland Airwaves senin için nasıl geçti?

Harikaydı! Bütün konserler harika geçti ve grup en iyi şekilde performansını sergiledi.

Iceland Airwaves’teki favorin kimdi?

O hafta 18 konserde çaldığımdan beri zar zor birilerini dinleyecek zaman buldum ama bulduğumda da Battles’ı dinledim ve çok beğendim.

Gitaristi olarak bulunduğun Lockerbie grubu  ile SOFAR projesi nasıldı?

Evimde gerçekleşti ve çok eğlenceliydi. Evini bir konser salonuna çevirmek ve nerdeyse hiç tanımadıpın bütün insanları evinde ağırlamak tuhaftı ama hepimizin modu çok güzeldi ve konserler çok güzel geçti.

Yeni albümünüzü ne zaman yayınlayacaksınız?

Mart ya da Nisan ayında yayınlamayı çok istiyoruz ama halen nasıl yayınlayacağımızın detayları hakkında çalışıyoruz ama şartlar yeterince iyi olduğu sürece bu aylardan önce yayınlayamayacağımızı düşünüyoruz.

Grubun gelecek planları neler?

Ocakta “Sight of Your Life” adında single’ımızı yayınlayacağız ve sonrasında albümü her şeyiyle bitirmeye çalışacağız. Mart ayında da Amerika’daki South By Southfest’te çalacağız.

Bir gün Türkiye’ye gelmeyi düşünür müsünüz?

Eğer kader ve finansal durum izin verirse tabii ki isteriz ki istediğimiz yerlerin arasında. Asıl hayal mümkün olduğunca tura çıkmak ve mümkün olduğunca dünyayı gezmek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir