Louder Than Bombs

Joachim Trier için Norveç sinemasının kilometre taşı diyebiliriz. Reprise ve Oslo, August 31st gibi filmleriyle tanıdığımız üstat Trier bu yıl ilk İngilizce filmiyle dikkatleri epey üzerine çekti. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye aday olan ‘Louder Than Bombs’ veya Türkçe ismiyle ‘Sessiz Çığlık’ ayrıca The Smiths‘in ‘Louder Than Bombs’ albümünden ismini alıyor. Bu arada Oslo, August 31st yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Louder Than Bombs genel olarak bir annenin ölümünden sonra ailenin yabancılaşması ve ilişkilerinin kopması üzerine bir film diyebiliriz. Psikolojik dram diye sınıflandırabileceğimiz bu filmde olaylar, üç yıl önce ölen ünlü savaş fotoğrafçısı Isabelle‘in büyük oğlu Jonah‘ın memleketine annesinin sergisi için dönmesiyle başlar. Bir de annesinin ölümünden sonra yıkılan 15 yaşındaki Conrad vardır. Aslında film Conrad’in üzerine kuruludur. Jonah’ın eve dönmesiyle aile uzun zaman sonra bir çatı altında toplanır. Asıl problemler de burada başlar. Çünkü aile içinde iletişimsizlik had safhadadır.

louder than bombs 2

Isabelle adına düzenlenen sergide çalışma arkadaşlarından biri, Isabelle’in geçirdiği kazanın aslında gerçek bir kaza olmadığından yazısında bahsetmek ister. Jonah ve Gere bu konuda bildiklerini Conrad‘a anlatmak zorunda kalır. Ailenin yüzleşmesi pek de kolay olmayacaktır. Renklerin, müziklerin ve oyunculuğun en iyi noktada olduğu Louder Than Bombs kesinlikle kaçırılmaması gereken bir Joachim Trier filmi.

Louder-Than-Bombs-2

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir