Bill Skarsgard, Cecilia Forss

I Rymden Finns Inga Känslor

“Benim adım Simon. Asperger Sendromum var. Uzayı, halkaları ve bana iyi bakan abim Sam’i severim. Duygulardan, başkalarından, değişikliklerden ve Hugh Grant’in oynadığı romantik komedilerden hoşlanmam.” 

İsveçli yönetmen Andreas Öhman’ın ilk uzun metraj filmi olan I Rymden Finns Inga Känslor, Türkçe ismiyle Aşkın Formülü Yok, alıştığımız İskandinav sinemasının dışına çıkıp, bizi rengarenk ve sıcacık görüntülerle buluşturan bir film. Kuzey Avrupa sinemasından çok Amerikan filmlerinden esintiler taşıyan film İsveç’in Oscar En İyi Yabancı Film Adayı da olmuştu üstelik.

work_in_progress_i_rymden_finns_inga_kanslor

Asperger Sendromu olan Simon, çok sevdiği abisi Sam’in(Martin Wallström) kız arkadaşı Frida’dan (Sofie Hamilton) ayrıldıktan sonra depresyona girmesinden ve “dengelerin” bozulmasından dolayı ona “kusursuz” bir kız arkadaşı bulma arayışına giriyor. Böylece denklemi tamamlayacağını düşünen Simon, insanlarla iletişim kurmaya çalışarak onun için zorlu olan bir sürecin içinde buluyor kendini ve tam da bu noktada Jennifer(Cecilia Forss) ile tanışarak birçok “değişime” adım atıyor.

Film; sıcak atmosferiyle, karakterlerinin derinliğiyle ve Simon’ın sayısal hesaplar yaptığı sahnelerdeki görüntü efektleriyle kendi türündeki filmler arasında farklı bir yere sahip oluyor. Filmi büyük ölçüde başarılı kılan görüntü yönetmeni Niklas Johansson’a ise 85 dakika boyunca hayran kalıyoruz. Ayrıca Öhman’ın Asperger rolü olan başrol oyuncusu için, dünyaca ünlü İsveçli aktör Stellan Skarsgård’ın oğlu Bill Skarsgård’ı seçerek yerinde ve başarılı bir tercih yapmış olduğunu da anlıyoruz.

Bir yandan komik bir yandan hüzünlü olan bu film, eğlenceli ve gülümsetici bir seyirlik olarak gününüzü güzelleştirmek için doğru tercih olacak. Bu sıcak filmin trailer’ı ise şurada;

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir