Röportaj: GKR

21 yaşındaki İzlandalı rapçi GKR, geçtiğimiz günlerde yeni videosu “Kahvaltı” anlamına gelen “Morgunmatur”ü yayınladı. Biz de hem GKR’ü yakından tanımak, hem de şarkı ve İzlanda’nın en büyük uluslararası ilgi çeken müzik festivali Iceland Airwaves’in onun için nasıl geçtiği hakkında bilgi almak için GKR ile ufak bir röportaj yaptık.

Biraz kendinden bahseder misin?

Adım Gaukur Grétuson, Reykjavik’in Vesturbær bölgesinde 1994’te doğdum ve halen burada yaşıyorum. Hip-hop müzik yapıyorum ve ayrıca diğer bir sürü türlere de ilgim var. Çok yaratıcıyım ve beni izleyen ve dinleyenlere de bir sürpriz gibi ortaya çıkmayı seviyorum.

“Morgunmatur” tam olarak ne anlatıyor?

Şarkı aslında hayatta kesinlikle ne istediğini yapmak ve diğer şeyler hakkında endişelenmemekle ilgili. Genel olarak; geleceğin ellerinde olduğunu bilerek uyandığında kendini daha iyi hissedeceğin, tamamen eskimiş bir şekilde uyanmaktan ziyade en iyisi olmak için düşlediğinin peşinde olmalısın çünkü gerçekten uyanmak istediğin nedenler için uyanmadığını anlatan bir şarkı.

Video klibi sen mi yönettin?

Evet kendim yönettim, düzenledim ve renklendirdim. Ama Bjarni Felix Bjarnason yardımcı direktör olarak her şeyin kaydıyla sorumluydu.

Görüldüğü kadarıyla video, Reykjavik’in en büyük havuzu olan Laugardalslaug’de çekilmiş. Oraya çok sık gider misin?

Hayır, aslında gitmem. Yüzmeye gittiğim zaman yaşadığım yerde olan Vesturbæjarlaug’e giderim.

Iceland Airwaves senin için nasıl geçti?

Çok eğlenceli ve aynı zamanda çok yorucuydu. Hayatımda hiç bu kadar yoğun olmamıştım. 5 günde 8 konser verdim, bazen konserlerim gece geç saatlerdeydi ve sesimi korumam benim için zorlaştı. Sesimi kaybetmek beni çok endişelendirdi. Bu festivalde ilk kez yer almak benim için bir onur çünkü bu festivale daha önce 2 kez gittim ve bence bütün İzlandalı müzisyenlerin ilk kez Iceland Airwaves’te çalması çok büyük bir adım.

Iceland Airwaves’te hangi müzisyen senin favorindi?

Ho99o9 ve Future Brown. İstediğimden çok daha fazla sanatçıyı, Auður, Sophie and Gangly gibi, ama olmadı. Ama benim için her şeyi izlemek zordu çünkü benim tek odaklandığım kendi konserlerimdi.

*GKR’ü takip etmek için: facebook.com/GKROFFICIAL & twitter.com/GKROFFICIAL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir