Kasbo – Umbrella Club EP

“Size geleceğin yıldız adaylarından birini sunmak istiyoruz” cümlesinin klişe olma oranı ne ise Kasbo‘nun yıldız olma ihtimali de o kadar. İsveçli henüz 19 yaşında. Elektronik dans yapımcılığında dikkati çekmesi ve gerek ürettikleri, gerek de remix’leri ile tanınmaya başlaması çok uzun süre almadı.

Göteborg’lunun elektroniğini dubstep‘in zeki elektronik numaralar ve döngüler ile modifiye edilmiş şekli diye açıklayabiliriz. Ama bu tını Hudson Mohawke ya da Rustie‘ninki kadar karışık, kompleks ve iç içe geçmiş değil. Görece daha rafine, her şey daha olması gerektiği gibi gidiyor. “Bpm’i düşük tarzları çekici bulup dans etmek isteyenler için EDM” demek de başka bir yoldan Kasbo’nun sound’unu anlatmak demek olacak. Kasbo’nun hızı düştüğünde kuzey ışıklarına yakışacak kıvama geldiğini de atlamamak lazım.

Umbrella Club EP“, 5 şarkılık bir kısa albüm. Gelecekte Kasbo’nun neler yapabileceğine dair bir ön uyarı. Yaptığı şarkıları dinleyince anlayacaksınız ki yaratıcılık noktasında hiç bir sıkıntısı yok İsveçlinin, “daha benden 5 değil 50 şarkı çıkar” rahatlığında hatta bu yaratıcılık. Kuzeyin denince akla gelen şeylerden biri bu; -belki de çaktırmadan, farkettirmeden- yaratıcılık. Kuzey denince soğuk da ilk akla gelenlerden. Dans etmek, olmadı yerinde otururken küçük hareketlenmeler bile herkese iyi gelecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir