Keşif: Einar Stray Orchestra

İskandinavya elbette soğuk bir coğrafya. Burayı kışıyla, kuzey ışıklarıyla, buzlarla ve karlarla kaplı dağlarıyla, kırmızı evleriyle tanıyoruz. Ama her nasılsa buradan çıkan müzisyenler hep sıcak, yumuşak ve naif çalışmalarıyla karşımıza çıkıyor. Aslında metal müzik diye bir algı yaratan İskandinav müziği bizi şaşırtıyor. Einar Stray Orchestra da bu isimlerden birisi.

einar stray

Oslo‘nun batısında, Sandvika‘da grubun ismini aldığı Einar Stray tarafından başlayan bu proje, arkadaşlarının da ona katılmasıyla ‘Orchestra’ olmuş. 2006’dan beri müzik piyasasında aktif olan bu grup, tamamen demokratik. Yani, herkes istediği şeyleri dile getiriyor ve onları deniyorlar. Goodspeed You! Black Emperor, Sufjan Stevens, Jónsi gibi müzisyenlerden etkilenen Orkestra bizleri rahatlatan bir tınıya sahip. Ayrıca Einar memleketlisi ve çok yakın arkadaşı Moddi ile de çalışmaktan büyük zevk duyuyor. Onun için zaman zaman piyano çalıyor, bazı şarkıları için ise back vokallik yapıyor.

einar 2

2011 yılında ilk albümü Chiaroscuro ve geçtiğimiz yıl çıkardıkları Politricks albümü ile bizlere kendilerini tanıttılar. Şimdilerde ise yeni bir albüm üzerinde çalışıyorlar! Henüz Türkiye’de çok tanınmayan bu grubun yakın zamanda daha çok dinlenilmesi ve keşfedilmesi dileğiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir