Filmekimi’nde Nordik Filmler

En ünlü film festivallerinden geçer not alan filmler bu sonbahar da Filmekimi‘nde bizlerle. Ondördüncüsü düzenlenen Filmekimi, 3-11 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle birlikte olacak. Bakalım, biz nordikseverler için hangi filmler bizleri bekliyor?


 

Sessiz Çığlık (Louder Than Bombs)

Yönetmen: Joachim Trier / Norveç, Fransa, ABD

louder-than-bombs-01

Norveç’in ünlü yönetmenlerinden Joachim Trier üçüncü uzun metrajlı filmiyle karşımızda. Cannes Film Festivali gibi prestijli bir festivalde Altın Palmiye‘ye aday olan Sessiz Çığlık, bir ailenin hayalleri düş kırıklıkları ve sırlarına ayna tutan bir film. Üç yıl önce ölen ünlü fotoğrafçı Isabelle’in büyük oğlu Jonah, annesinin adına düzenlenen bir sergiye katılmak için evine geri döner. Böylece Jonah, kardeşi ve babası ile birlikte yıllar sonra yeniden görüşecektir.


 

İnatçılar (Rams)

Yönetmen: Grímur Hakonarson /İzlanda

rams

Cannes Belirli Bir Bakış Ödülü, 2015 Palic En İyi Film ve 2015 Transilvania İzleyici Ödülü, Jüri Özel Ödülü toplayan İnatçılar, İzlanda’nın Oscar‘a aday filmi. Kuzeyli mizahını içinde bolca barındıran bu film iki kardeşin amansız kavgalarını anlatıyor. Bir sürü koyunun da yer aldığı bu filmde, iki kardeş Gummi ve Kiddi; arazilerinin ortak, yaşamlarının neredeyse aynı olmalarına rağmen 40 yıldır konuşmamaktadırlar. Ancak Kiddi’nin koyunları bulaşıcı bir hastalık nedeniyle telef olmaya başlayınca işlerin rengi değişmeye başlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir