Nutshell Showcase’de 4.Gün – Ulriken Dağı

Bergen‘deki son günümüzde sabah kahvaltıdan hemen sonra Ulriken Dağı‘na çıkmak üzere otobüse bindik. Dağa çıkmanın iki yolu var, birincisi 1 saat yürüyerek tırmanmak diğeri ise içindeyken tüm Bergen‘i izleyebileceğiniz teleferiği kullanmak. Önceki gün yürümeyi çok düşünmeme rağmen üşengeçlik ve yağmur tercihimi teleferikten yana kullanmama sebep oldu. Ulriksbanen adını verdikleri teleferikten yolculuk boyunca çektiğim videoyu izleyebilirsiniz. Ulriken, Bergen için çok önemli bir marka haline gelmiş. Tepede Ulriken643 adında bir panorama restoran var (İsmini dağın yüksekliğinden alıyor) ve restoran ayrıca ziyaretçilerine yamaç paraşütü, doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler de sunuyor.

Eşsiz manzaradan sonra tüm Showcase programı dahilinde dinlediğim en iyi grubu dinledim. Grubun henüz ismi yok, daha önce birlikte bir çok projede çalışmışlar fakat üçlü olarak Şubat ayında ilk albümleri çıkacakmış ve şu sıralarda bir tura çıkıyorlarmış. Daha sonra kendileri hakkında detaylıca yazılar paylaşacağım çünkü grubun ismini ilerleyen aylarda sıkça duyacağız gibi gözüküyor fakat ön dinleme olarak “panoramik konser”lerini aşağıdan izleyebilirsiniz. Kendilerinin isimleri ise Erlend Apneseth (keman), Stephan Meidell (gitar) ve Øyvind Hegg-Lunde(davul).

Ulriken‘de izlediğimiz bir diğer grup ise Hayden Powell Trio oldu. Trumpet sanatçısı Hayden Powell aslında bir İngiliz fakat Norveç‘in bir festival şehri olan Molde‘de büyümüş. Trio orjinal, dinamik oda cazı deneyimi sunarken, klasikten uzaklaşarak yeni/ deneysel seslere de yer veriyor. İlk albümü Roots and Steam‘i 2011 yılında çıkaran Hayden Powell yeni albümünü ise bu yıl çıkarmayı planlıyor.

Ulriken Dağı‘ndan indikten sonra Nattjazz Festivali‘nin düzenlendiği USF‘de Nutshell programı için çok özel bir akşam yemeği hazırlamışlar. Masada Hayden Powell ile oturma şansını yakaladım ve ona öncelikle küçük kasabalarda bile konser salonlarının olmasına çok şaşırdığımdan bahsettim. O da ilginç bir şekilde öyle ama biz de çalacak yer bulamıyoruz gibi ilginç bir cevap verdi. Uzun bir sohbetin artından bana albümlerini hediye etti, ilerleyen günlerde albüm hakkında görüşlerimi ve sohbetimiz ile ilgili detayları paylaşacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir