nordik ikonlar: LEGO

Danca‘daki “iyi oyunlar” anlamına gelen “leg godt” kelimelerinden türeyen LEGO, yolculuğuna 1932 yılında Danimarkalı marangoz Ole Kirk Kristiansen‘in 4 çocuğunu artık nasıl eğlendireceğini bilemediği sıralarda onlar için ahşaptan oyuncaklar yapması ile başladı. Çocuklarının en sevdiği oyuncaklar haline gelen bu ahşap parçalarını diğer çocuklarla da paylaşma cesareti bulan Kristiansen, Billund adındaki köyünde yerel dükkanlara oyuncaklarını satmaya başladı. Daha sonra 12 yaşındaki oğlu Godtfred Kirk ile tasarım üzerinde yoğun çalışmalara başlayan Kristiansen, 1934 yılına çalışan sayısı 7’yi bulan bir fabrikanın sahibi konumuna geldiler.

1946 yılında fabrikaya plastik enjeksiyon makinesi satın alınması ile birlikte, Ole ve Godtfred küçük plastik parçalar üretmeye başladılar ve böylelikle küçük oyuncak parçalardan/ tuğlalardan inşaat yapılabileceği fikri doğmuş oldu. Zorlu uğraşlar hatta umut kırıcı başarısızlıklar ardından ise 1958 yılında LEGO bugünkü halini almış oldu. LEGO parçaları akıllıca tasarımı sayesinde bugün bir tasarım klasiği haline geldi.

Ayrıca LEGO bugün uluslararası bir üne ve başarıya sahip olsa da halen sadece en iyi kaliteyi sunabilmek adına küçük bir aile şirketi halinde organizasyonunu sürdürmeye devam ediyor.

3040223-poster-p-1-192-lego-when-it-clicks-it-clicks

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir