Nutshell Showcase’de 2. Gün – Lysøen Adası

Nutshell programının ikinci günü Lysøen adasında bulunan ünlü bestekar Ole Bull‘un evinde Nutshell Showcase’den Frida Fredrikke ve Christian Hundsnes büyüleyici performanslarını sergilediler. İkilinin performansını yazının devamında dinleyebilirsiniz fakat biraz Ole Bull’dan ve adadaki evinden bahsetmek istiyorum.

Ole Bull kalabalık bir aileden gelen ve 5 yaşından beri keman çalan bir Norveçli. Küçük yaşta büyük başarılar elde ettikten sonra Oslo’ya üniversite okumaya gidiyor fakat müzisyenlik tutkusu nedeniyle üniversite hayatını yarıda bırakıp Mısır’dan Fransya’ya, İtalya’dan Yeni Amerika’ya dünyayı dolaşmaya başlıyor ve orada müziğini insanlara sunarak şöhret elde ediyor.

Amerika’da bir Norveç kolonisi kurma girişiminde bulunuyor fakat başarılı olamıyor. Daha sonra ailesi için Lysøen adasına bugün müze olan evini inşa ediyor.

Ev, Ole’nin bulunduğu her ülkeden izler taşıyacak şekilde tasarlanmış. Davut yıldızı, Arap balkonları, Hint kirişleri, Osmanlı tuğraları ve Selçuklu yıldızı gibi birçok element evin tümünü oluşturuyor.

20150528_143713

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir